18.1 C
Athens

Euroleague: Τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη μάχη της οκτάδας

Η 28η αγωνιστική της Eruoleague ολοκληρώθηκε και σε κάτι περισσότερο από ένα μήνα θα είναι γνωστές οι οκτώ ομάδες που θα συμμετέχουν στα play off της διοργάνωσης, με το έργο των ελληνικών ομάδων να είναι εξαιρετικά δύσκολο, στην τελευταία καμπή της κανονική περιόδου.

Τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός

Σε μία χρονιά με τρομερά σκαμπανεβάσματα, ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει τον εαυτό του στις τελευταίες αγωνιστικές, με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει συνδράμει στα μέγιστα για την βελτίωση στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας.

Οι Ερυθρόλευκοι αυτήν την στιγμή βρίσκονται στην 11η θέση, βάση την βαθμολογία της Euroleague, με ρεκόρ 12-16 και ισοβαθμούν με τις Ζαλγκίρις, Βαλένθια, Αρμάνι και Μπασκόνια.

Στους τελευταίους έξι αγώνες η ομάδα του Μπαρτζώκα έχει να αντιμετωπίσει την Αρμάνι Μιλάνο, τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ερυθρό Αστέρα, τη Χίμκι, τη Φενέρμπαχτσε και την Μπαρτσελόνα.

Από αυτά τα έξι παιχνίδια τα τρία είναι εντός έδρας και τα άλλα τρία εκτός, με την πρώτη μάχη να δίνεται την Πέμπτη (12/03) με την Αρμάνι στο Μιλάνο.

Το πρόγραμμα των Ερυθρόλευκων είναι το πιο δύσκολο σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές της όγδοης θέσης, καθώς αν εξαιρεθεί ο Ερυθρός Αστέρας και η Αρμάνι, οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες βρίσκονται από την όγδοη θέση και πάνω.

Το έργο των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα πρέπει να γίνει η υπέρβαση σε αγώνες που με την τωρινή κατάσταση, η υπόθεση νίκη είναι ένα άπιαστο όνειρο. Ωστόσο, με τη φετινή Euroleague δεν μπορεί να είναι κανένας σίγουρος για την έκβαση ενός εγώνα.

Τα δεδομένα για τον Παναθηναϊκό

Παναθηναϊκός

Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι καλύτερη, καθώς η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θέλει τρεις με τέσσερις νίκες για να κλειδώσει την παρουσία του στα play off.

Ωστόσο, με την τωρινή εικόνα που βγάζουν στον παρκέ οι Πράσινοι ακόμα και οι τρεις νίκες είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνει.

Οι Πρράσινοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη Φενέρπαχτσε, την Άλμπα Βερολίνου, τη Χίμκι, την Εφές, τη Μακάμπι και την Μπασκόνια. Από αυτά τα παιχνίδια τα τέσσερα θα είναι εκτός έδρας και μόλις τα δύο στο ΟΑΚΑ.

Έτσι, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα βρεθεί στην Τουρκία δύο φορές για τον αγώνα με τη Φενέρ και με την Εφέσ, θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για την Άλμπα και την τελευταία αγωνιστική θα είναι στη Βιτόρια για τον αγώνα με την Μπασκόνια.

Το κακό στην περίπτωση του Παναθηναϊκού είναι ότι όλες οι ομάδες έχουν ακόμα ελπίδες πρόκρισης ή θέλουν να πλασαριστούν σε καλύτερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου.

Η τελευταία αγωνιστική των εμπλεκόμενων ομάδων για την οκτάδα

Ζαλγκίρις

Από εκεί και πέρα, η μάχη της πρόκρισης περιλαμβάνει άλλες έξι ομάδες, τη Φενέρμπαχτσε, τη Χίμκι, τη Ζαλγκίρις, τη Βαλένθια, την Αρμάνι Μιλάνο και την Μπασκόνια.

Όλες οι ομάδες έχουν πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με την Αρμάνι ωστόσο να έχει το πιο βατό, καθώς θα αντιμεωπίσει, μετά από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα, Μπασκόνια, Βιλερμπάν και Ζενίτ.

Από την άλλη η Ζαλγκίρις θα έχει πολύ δύσκολο έργο, καθώς πρέπει να δώσει τρία πολύ δυνατά παιχνίδια με Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας, ενώ θα υποδεχθεί Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάγερν Μονάχου στη Zalgirio Arena.

Η Χίμκι θα δώσει τέσσερα σερί πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια, με Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Εφές, ενώ η Βαλένθια πρέπει να ξεπεράσει τα εμπόδια των Εφές, Ρεάλ και Ζαλγκίρις αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση.

Η Φενέρ έχει επίσης πέντε κομβικούς αγώνες με Παναθηναϊκό, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό και Εφές, ενώ τέλος η Μπασκόνια θα δώσει έξι τελικούς με Μακάμπι, Εφές, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Παναθηναϊκό.

Το πρόγραμμα της Ζαλγκίρις:

Το πρόγραμμα της Φενέρμπαχτσε:

Το πρόγραμμα της Χίμκι:

Το πρόγραμμα της Βαλένθια:

Το πρόγραμμα της Μπασκόνια:

Το πρόγραμμα της Αρμάνι:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς