19.9 C
Athens

Συμφωνία FIA-Ferrari: 7 στις 10 ομάδες ζητούν διαφάνεια

Με κοινή τους ανακοίνωση, οι 7 εκ των 10 ομάδων της Formula 1 ζητούν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες της ιδιωτικής συμφωνίας ανάμεσα σε FIA και Ferrari σχετικά με τον κινητήρα της δεύτερης.

Η FIA εξέτασε τον περυσινό κινητήρα της Ferrari, και όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, ήρθε σε μία «μυστική» συμφωνία με τους Ιταλούς – μυστική, διότι δεν αποκάλυψε τις λεπτομέρειές της, ούτε στο κοινό, αλλά ούτε και στις υπόλοιπες ομάδες.

Αυτό προφανώς και δυσαρέστησε τους άλλους 7 αγωνιζόμενους, δλδ όσες ομάδες δεν έχουν κινητήρα Ferrari, που με κοινή τους ανακοίνωση εκφράζουν την έκπληξή τους για τις εξελίξεις και ζητούν πλήρη διαφάνεια πάνω στο ζήτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εμείς, οι κάτωθι υπογεγραμμένες ομάδες, δηλώνουν έκπληκτες και σοκαρισμένες από την ανακοίνωση της FIA την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου σχετικά με την ολοκλήρωση της έρευνας στον κινητήρα της Scuderia Ferrari.

«Μία διεθνής αθλητική αρχή έχει την ευθύνη να δρα με διαφάνεια.

«Μετά από μήνες έρευνας που έγινε από τη FIA μόνο μετά από ερωτήματα που έθεσαν άλλες ομάδες, εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην απόφαση της Ομοσπονδίας να έρθει σε απόρρητο συμβιβασμό με τη Ferrari.

«Για αυτό και δηλώνουμε δημόσια την κοινή μας θέληση να αποκαλυφθούν όλα όσα αφορούν το εν λόγω θέμα, για να διασφαλιστεί πως το άθλημά μας αντιμετωπίζει όλους τους αγωνιζόμενος με ίσο και δίκαιο τρόπο. Το κάνουμε αυτό εκ μέρους του κοινού, των αγωνιζομένων και των μετόχων της Formula 1.

«Επιπλέον, διατηρούμε το δικαίωμά μας να αναζητήσουμε νομική αποκατάσταση μέσω όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών της FIA.

McLaren Racing Limited
Mercedes-Benz Grand Prix Limited
Racing Point UK Limited
Red Bull Racing Limited
Renault Sport Racing Limited
Scuderia Alpha Tauri S.p.A.
Williams Grand Prix Engineering Limited».

 

Πηγή: totalracing.gr

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς