17.9 C
Athens

Κυβέρνηση και FIFA πουλάνε …τρέλα

Συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ. Παρουσία των μελών της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA και του νέου υπερσυμβούλου της. Προσέξτε τι δήλωσε μετά ο Βασάλο, ο επικεφαλής που έστειλε εδώ η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία. Ο άνθρωπος που πριν από λίγες ημέρες τα «έχωσε» στον Γραμμένο και στους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια του ετήσιου διοικητικού και οικονομικού απολογισμού της ομοσπονδίας. Είπε λοιπόν τα εξής:

«Η διοίκηση του κ. Γραμμένου υλοποιεί ένα τεράστιο έργο. Βλέπουμε πρόοδο. Ο κ. Φούσεκ ήρθε να συνεισφέρει σ αυτό, υπάρχουν δυνατότητες στην ομοσπονδία. Ξεκινάμε για τη νέα περίοδο με πλήρη σύνθεση στην ΚΕΔ, την Επιτροπή Παρακολούθησης και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα. Πρόκειται για μια καλή ευκαιρία, ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να προοδεύσει και να βελτιωθεί η διεθνής εικόνα του. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη».

Όντως μόνο ως πρόοδος μπορεί να χαρακτηριστεί η εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Η αλλαγή του σκορ στα αποδυτήρια μετά από δύο ώρες. Πρόοδος ήταν επίσης ότι ο τελικός του κυπέλλου έγινε με ξένους διαιτητές γιατί δεν είχαν τα κότσια να ορίσουν έλληνες. Φυσικά και είναι πρόοδος η παραμονή του Γιώργου Κομίνη (Θεσπρωτίας) στους πίνακες για την νέα σεζόν. Πρόοδος ήταν και η μη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στην τελική φάση του Μουντιάλ. Πρόοδος ήταν και που δεν ξεκίνησε το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός επειδή τραυματίστηκε ο προπονητής των ερυθρολεύκων από ρίψη αντικειμένου. Πρόοδος ήταν και πολλά άλλα που έγιναν από την ημέρα που εξελέγη η διοίκηση του Γραμμένου.

Ο Βασάλο επισήμανε επίσης ότι ξεκινάμε με πλήρη σύνθεση στην ΚΕΔ. Γιατί πέρσι δεν είχε; Γνωρίζει ο εκπρόσωπος της FIFA ότι ο Περέιρα κρατάει αποστάσεις από τον Μαρίν και τον Λίντμπεργκ; Τους άλλους δύο ξένους που ήρθαν για να συνεργαστούν και να κάνουν μαζί τους ορισμούς. Ξέρει ο Βασάλο ότι ο Κουκουλάκης και ο Τριτσώνης βρίσκονται συνεχώς μέσα στην ΚΕΔ ενώ δεν είναι μέλη της;

Ο Βασάλο κρίνει ότι τώρα υπάρχει η ευκαιρία για να προοδεύσει και να βελτιωθεί η εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου ακόμα και σε διεθνές επίπεδο. Με ποιους; Με αυτούς που κινούν τα νήματα και το πήγαν σαράντα χρόνια πίσω σε λιγότερο από δύο; Όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Στο τέλος πιστεύει ότι η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη. Πάνω από όλα είναι και προφήτης.

Ποιους σας θυμίζει ο Βασάλο; Δεν είναι δύσκολο να το βρείτε. Τον Καμμένο και τους άλλους της κυβέρνησης που βγάζουν την ουρά τους απέξω στην καταστροφή που έχει γίνει. Εννοείται πως δεν φταίνε σε τίποτα. Τα έχουν κάνει όλα καλά. Μόνο οι άλλοι έχουν την ευθύνη. Αυτοί ποτέ. Είναι σίγουροι ότι θα έρθει ένα καλύτερο αύριο. Όλες οι επιτροπές και οι υπηρεσίες έχουν πλήρη σύνθεση (σαν την ΚΕΔ) και δουλεύουν άρτια, άψογα (σαν την διοίκηση του Γραμμένου).

Ο Βασάλο, που εποπτεύει και επιτηρεί από πέρσι το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ιδανικός για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πουλάει τρέλα. Φυσικά είναι πάντα αισιόδοξος. Ξεχνάει, θάβει, εξαφανίζει και τα πιο άσχημα. Το σύστημα να είναι καλά, οι υπέρογκοι μισθοί να πέφτουν και ας καίγεται το πελεκούδι. Εντός και εκτός ποδοσφαίρου.

Ζούμε χρόνια σε κράτος που ξέρει μόνο να εισπράττει και να μην προσφέρει τίποτα. Που δεν προστατεύει τους πολίτες του. Τουλάχιστον οι πολιτικοί να σταματήσουν να προκαλούν. Ας το βουλώσουν επιτέλους. Δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τους νεκρούς και τις οικογένειες τους.

Όσον αφορά τον Βασάλο ας κάνει το ίδιο. Γιατί έχει καταντήσει γραφικός. Όλοι οι ανίκανοι την ίδια μούρη έχουν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς