20.2 C
Athens

Ο κορωνοϊός μείωσε τη ρύπανση στην Κίνα! (pic)

Αν ψάχνετε έναν θετικό αντίκτυπο του κορωνοϊού, στη χώρα μάλιστα από όπου «γεννήθηκε», φτάνει να ρίξετε μια ματιά στις εντυπωσιακές εικόνες της NASA, που δείχνουν την απίστευτη διαφορά στα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, πριν και μετά την εμφάνιση του ιού!

Οι δορυφορικές εικόνες έχουν καταγράψει δραματική μείωση της ρύπανσης στην Κίνα, με τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου να παρουσιάζουν αισθητή αλλαγή, γεγονός που αποδίδεται στο «πάγωμα» της βιομηχανικής δραστηριότητας στη χώρα αλλά και στη μείωση της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία παρατηρεί πως η ελάττωση των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης συνέπεσε με τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις συγκοινωνίες, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια δραματική πτώση σε μία τόσο αχανή περιοχή λόγω ενός συγκεκριμένου παράγοντα», σημείωσε η Φέι Λιου, ερευνήτρια ποιότητα αέρα του Κέντρου διαστημικών πτήσεων Γκόνταρντ της NASA.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς