24.6 C
Athens

ΑΕΚ: Συμφωνία με Cimolai για το σκέπαστρο

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την εταιρεία που θα αναλάβει να κατασκευάσει το σκέπαστρο της «Αγιά Σοφιάς»

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του σκεπάστρου στο νέο γήπεδο.

Η σχετική ανακοίνωση:

H Δικέφαλος 1924 ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοινώνουν ότι συμφώνησαν να αναθέσουν την πιο σύνθετη, αλλά και πιο σημαντική εργολαβία του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία αφορά τον μεταλλικό σκελετό του σκέπαστρου καθώς και τη μεμβράνη επικάλυψής του, στον ιταλικό κολοσσό Cimolai, μία από τις μεγαλύτερες και πλέον εξειδικευμένες εταιρίες μεταλλικών κατασκευών παγκοσμίως!

Η συμφωνία έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της Cimolai, κ. Salvatore De Luna καθώς και του τεχνικού διευθυντή της εταιρίας, κ. Antonio Polita. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην πορεία για την αποπεράτωση του μεγάλου έργου, διότι το σκέπαστρο του γηπέδου αποτελεί μια πάρα πολύ δύσκολη κατασκευή και απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία, την οποία διαθέτει η εταιρία Cimolai.

H εταιρία Cimolai ιδρύθηκε το 1948 από τον Αρμάντο Τσιμολάι και τη σύζυγό του και τα τελευταία εβδομήντα χρόνια έχει κατασκευάσει μεταξύ άλλων πάρα πολλές μεταλλικές γέφυρες ανά τον κόσμο και πάνω από είκοσι στέγαστρα γηπέδων τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις του πλανήτη, όπως το FNB Stadium στο Γιοχάνεσμπουργκ, που φιλοξένησε τον τελικό του Μουντιάλ του 2010, το National Stadium στην Μπραζίλια για το Μουντιάλ του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία το 2016, το National Stadium στη Βαρσοβία για το Euro 2012, τα στέγαστρα τριών γηπέδων στη Ρωσία για το πρόσφατο Μουντιάλ και το στέγαστρο του Al Bayt Stadium στο Κατάρ για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο ιταλικός κολοσσός έχει κατασκευάσει επίσης το περίφημο στέγαστρο στο Millennium Stadium στο Κάρντιφ, το σκέπαστρο Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αλλά και το σκέπαστρο του διάσημου γηπέδου τένις Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

H εταιρία Cimolai έχει επιπλέον αναλάβει μερικά έργα εξειδικευμένων μεταλλικών κατασκευών, όπως το υπόστεγο της Qatar Airways στην Ντόχα, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο, ένα γιγαντιαίο μεταλλικό τηλεσκόπιο στη Χιλή, ενώ πρόσφατα κατασκεύασε και το στέγαστρο του κτιρίου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιασμένο από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα, Renzo Piano.

Eίναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι για την πιο σημαντική και την πιο δύσκολη κατασκευή του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια επιλέχθηκε η κορυφαία εταιρία παγκοσμίως! Το συνολικό πρότζεκτ θα διαρκέσει περίπου δεκαπέντε μήνες και όταν τον προσεχή Απρίλιο ξεκινήσει η συναρμολόγηση του σκέπαστρου εντός του γηπέδου μας θα πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά στάδια κατασκευής στην πορεία που απομένει μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Μέχρι το μεγάλο μας όνειρο να αποτελέσει απτή πραγματικότητα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς