22.8 C
Athens

Βασιλακόπουλος: Όταν τα «παράθυρα» δεν σε αφήνουν να δεις την ομάδα σου…

Η κατάσταση στην ΕΟΚ, όπως γνωρίζετε, εδώ και πάρα πολύ καιρό μυρίζει μπαρούτι και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος βρήκε ακόμα μία αφορμή να βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αυτήν την φορά αποστέλλοντας μία άκρως ειρωνική επιστολή στον Γενικό Γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΟΚ ψάχνει κάθε φορά να βρει τρόπους έτσι ώστε να προκαλέσει συζήτηση γύρω από το όνομα του και αυτό το κάνει είτε αποφεύγοντας τις οδηγίες των ομάδων, όπως είχε συμβεί με το σήμα και την ονομασία του Ολυμπιακού Β’, είτε κάνοντας επικές κωλοτούμπες, όπως για παράδειγμα στο θέμα των «παραθύρων» της FIBA.

Η FIBA, μετά από την ολοκλήρωση των «παραθύρων» για την πρόκριση των ομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τους θεατές που παρακολούθησαν τους προκριματικούς αγώνες και μέχρι εκείνη την στιγμή όλα έδειχναν ότι η επιλογή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ήταν πολύ καλή.

Βέβαια, στα «παράθυρα» για το Eurobasket 2021, στα οποία συμμετέχει και η Ελλάδα, δεν μπορούσε να μείνει άπραγος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Βλέπετε, ο αγώνας της Εθνικής με την Βοσνία Ερζεγοβίνη θα κρατήσει μακριά (;) τον πρόεδρο της ΕΟΚ από το να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα, μια και ως γνωστόν στις απόψε αγωνίζεται και ο Παναθηναϊκός στη Μαδρίτη. Ίσως γι’ αυτό να προκλήθηκε και αυτή η οργισμένη αντίδραση, ποιος ξέρει.

Το 2018 πάντως, είχε πει στην ΕΡΤ για τα «παράθυρα»: «Ο κόσμος θέλει και πρέπει να βλέπει την Εθνική. Αν η Εθνική δεν παίζει στην χώρα της, δεν μπορεί να προχωρήσει το μπάσκετ. Κάποτε είχαμε πέντε χρόνια να παίξει η Εθνική στην Ελλάδα. Τα παράθυρα είναι υποχρέωση και πρέπει όσοι φέρνουν εμπόδια, η Ευρωλίγκα και το ΝΒΑ, πρέπει να να συνταχθούν».

Τότε, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τόνιζε ότι οι ομάδες της Euroleague και του NBA (εδώ γελάμε) θα πρέπει να συνταχθούν με την FIBA και με τους νέους της κανονισμούς.

Η κατάσταση με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο έχει ξεφύγει. Ο 81χρονος πρόεδρος έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και δεν τον ενδιαφέρει πλέον να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα, ενώ μάλιστα εξαπολύει και μία επίθεση άνευ προηγουμένου σε έναν άνθρωπο, ο οποίος κρατά τη σημαία της Ελλάδας ψηλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Μετά και από το συγκεκριμένο συμβάν είναι πλέον γεγονός ότι αυτός ο κύριος δεν μπορεί να διοικεί πλέον μία ολόκληρη Ομοσπονδία και η ακαταλληλότητά του… βγάζει μάτι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς