18.2 C
Athens

Αποκάλυψη: Θα πάει με Πιτίνο στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός;

Το Σάββατο είχαμε βαψίματα και ανακαίνιση στην Πορτοκαλί Στοά. Το πορτοκαλί χρώμα στους τοίχους είχε αρχίσει να ξεθωριάζει και έπρεπε να φρεσκαριστεί. Το ίδιο και τα σπυράκια που είχαν φαγωθεί και χρειάζονταν ένα ειδικό ρελιέφ για να ζωηρέψουν. Μόνο τον φωτισμό δεν πειράξαμε. Δυο κεριά να τρεμοπαίζουν και τέρμα. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα να φοράμε τις κουκούλες στις συναντήσεις μας.

Μέσα στις πολλές ώρες που έμεινα εκεί, άκουσαν τα αυτιά μου διάφορα. Τίποτε όμως δε συγκρίνεται με τη συζήτηση που «υπέκλεψα» λίγο πριν φύγω. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο στην ιστορία ο Ρικ Πιτίνο. Πηγή, η ίδια που στις αρχές Οκτωβρίου μου είχε πει ότι ο Αμερικανός θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό πριν τα Χριστούγεννα και τότε δεν το πίστευε κανείς. Όπως καταλαβαίνετε, το θέμα είναι σοβαρό.

Μετά τη νίκη επί της Ζενίτ, ο Ρικ κατέβασε μερικά καντηλάκια στα αποδυτήρια. Λίγοι του έδιναν σημασία εκείνη την ώρα. Εκεί που τα μάτια γούρλωσαν ήταν όταν τους ενημέρωσε πως τη Δευτέρα μετά το All Star Game θα είχαν προπόνηση. Χωρίς όμως αυτόν, ο οποίος θα βρισκόταν Αμερική. Κάπου εκεί ξεκινάει το γλέντι.

Ο Έλλην Καλάθης μαζεύει τους Αμερικανούς και τους λέει «Δευτέρα προπόνηση γιοκ, understand?» και αμέσως τα κεφάλια του μισού ρόστερ άρχισαν να κουνιούνται. Στη συνέχεια πιάνει τον πρόεδρο Μάνο και τον ρωτάει: «Τι θα γίνει με τον Πιτίνο; Μας κράζει, μας ζητάει να σοβαρευτούμε, έχουμε τόσα κρίσιμα ματς μπροστά μας και αυτός την κάνει για USA; No Rick, no training» λέει ο Νικόλας.

Αυτό μεταφέρθηκε στον Ρικ, ο οποίος δεν άλλαξε το παραμικρό σε όσα είχε κανονίσει. Και όχι μόνο δεν πήγε τη Δευτέρα, αλλά δεν εμφανίστηκε ούτε την Τρίτη ο γίγαντας! Τη Δευτέρα προπόνηση δεν έγινε, την Τρίτη πάλι, εμφανίζονταν κάθε μισή ώρα δυο παίκτες. Την Τετάρτη η πτήση του Πιτίνο είχε καθυστέρηση και τελικά την προπόνηση την έκανε ο Βόβορας. Γκραν Τουρίσμο που έλεγε και το video game που παίζαμε μικροί.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η προπόνηση έμοιαζε με φαρσοκωμωδία. Ό,τι τους έλεγε ο Αμερικανός κόουτς, έκαναν το ανάποδο οι συμπατριώτες του. Είδε κι αποείδε ο Ρικ, πάει στον κύριο Μάνο. «Πρόεδρε, δε με ακούνε τα παλιόπαιδα» του λέει. «Και τι θες να κάνω εγώ; Δικοί σου παίκτες είναι. Να τους πούμε να σε ακούνε;», τον ρώτησε ο κύριος Μάνος.

Μέσα σε αυτό το υπέροχο κλίμα λοιπόν, ήρθε η ήττα από την Μπαρτσελόνα. Ήττα – σοκ, αν σκεφτεί κανείς πώς κύλησε το ματς αλλά και πόσο λίγο προσπάθησαν οι Καταλανοί για να φύγουν νικητές στο τέλος. Ποια θα είναι η κατάληξη; Έτσι όπως πάει το πράγμα, κανείς δεν ορκίζεται ότι ο Πιτίνο θα είναι ο προπονητής του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι παίζουν αύριο στη Μαδρίτη. Σε περίπτωση ήττας που δεν θα έχει έστω συνοδευτεί από ανταγωνιστική εικόνα, υπάρχει σοβαρότατη περίπτωση ο Ρικ Πιτίνο να χαιρετήσει. Πως θα γίνει αυτό; Με κάποιο… έκτακτο πρόβλημα που θα τον αναγκάζει να επιστρέψει στην Αμερική. Καταλάβατε δηλαδή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς