12 C
Athens

Πονοκέφαλος για Δώνη η «προίκα» που πήρε από πέρυσι

Ο Κώστας Γκόντζος εξηγεί τι ακριβώς παρέλαβε ο Γιώργος Δώνης από τον προκάτοχό του στον Παναθηναϊκό...

Μιλώντας καθαρά και αποκλειστικά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, υπάρχει στον Παναθηναϊκό μια κατάσταση που προς το παρόν κανείς δεν την έχει εντοπίσει, κανείς δεν την θεωρεί πρόβλημα, αλλά που με μαθηματική ακρίβεια θα χτυπήσει την πόρτα του πολύ σύντομα.

Ο λόγος για το πόσο επιβαρημένοι και γενικότερα ευάλωτοι στους τραυματισμούς είναι οι παίκτες του. Κι αυτό σε συνδυασμό με την «λειψανδρία» που υπάρχει από πλευράς ποσότητας στο έμψυχο υλικό, γίνεται ακόμα σοβαρότερο σαν πρόβλημα.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι τωρινό, δεν έχει γίνει στην προετοιμασία της ομάδας που ξεκίνησε φέτος ο Γιώργος Δώνης.

Αλλά είναι μια… προίκα από όσα έγιναν πέρυσι από πλευράς δουλειάς , ετοιμότητας και διαχείρισης των παικτών του Παναθηναϊκού.

Το λέγαμε και πέρυσι, αλλά απλά εισπράτταμε την ηλιθιότητα «τα λες γιατί κάνεις πόλεμο στον… Ουζουνίδη». Πέρυσι που η συχνότητα των απωλειών από τραυματισμούς ήταν τόσο μεγάλη, που ο Παναθηναϊκός έφτανε συχνά σε σημείο να μην μπορεί να συγκροτήσει ετοιμοπόλεμη ενδεκάδα.

Μιλάμε ότι στην κυριολεξία δεν υπήρχε παίκτης του Παναθηναϊκού – και ειδικά απ’ αυτούς που είχαν έρθει το καλοκαίρι – που να έπαιζε δυο τρία ματς σερί και να μην έβγαινε νοκ-άουτ λόγω μυϊκού τραυματισμού για ένα αρκετά σοβαρό χρονικό διάστημα.

Τόσο πολύ μάλιστα, που από κάποιο σημείο και μετά η εξήγηση δεν έβγαινε με την λογική, καθώς έπρεπε να δεχθούμε ή ότι όσοι παίκτες αποκτήθηκαν ήταν τραυματίες ή με βαρύ ανάλογο ιστορικό, ή στο Κορωπί η δουλειά που γινόταν δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις μιας κανονικής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Δυστυχώς οι μέχρι τώρα ενδείξεις από την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, επιβεβαιώνει ή έστω… χτυπάει καμπανάκι σε σχέση με αυτό το πρόβλημα.

Ήδη από την έναρξη της προετοιμασίας ο Κουρμπέλης βγήκε νκ-άουτ και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της, με προβλήματα που έθεταν σε ερωτηματικό την συμμετοχή τους σε κάποια φιλικά ο Ινσούα με τον Τσανδάρη, πρόβλημα χθες με τον Κάτσε που θα φανεί πόσο σοβαρό είναι και τέλος ο κλασσικός πάντα Κουλιμπαλί που παίζει ένα παιχνίδι και μετά κάνει θεραπεία κάποιες μέρες αντί για προπόνηση καθώς νοιώθει ενοχλήσεις και είναι αμφίβολος για το επόμενο.

Το πρόβλημα μεγαλώνει, αν παρατηρήσει κάποιος πως όλοι αυτοί που είτε αντιμετώπισαν πρόβλημα είτε βγήκαν νοκ-άουτ από την προετοιμασία, δεν είναι οι «πιτσιρικάδες» που πιθανά να έπεσαν απότομα στα βαθιά και να επηρεάστηκαν, αλλά ανήκουν στο λεγόμενο κορμό των βασικών με βάση τις επιλογές που έχει στην διάθεσή του ο Δώνης.

Κάτι που αν πραγματικά έχει «βάση» και δεν είναι τυχαία περιστατικά που για μια σειρά λόγους έπεσαν «μαζεμένα», τότε θα δημιουργήσει τεράστιο θέμα όταν αρχίσουν ο κανονικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, που αντικειμενικά τόσες και τέτοιου είδους απώλειες δεν θα είναι σε θέση να τις αναπληρώσει.

Κι εκεί ο Γιώργος Δώνης θα βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση καθώς θα αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν θα φταίει αυτός για την δημιουργία του από την μια, ενώ από την άλλη αντικειμενικά δεν θα μπορεί να κάνει το οτιδήποτε για να το αντιμετωπίσει και πόσο μάλλον να το… ξεπεράσει κιόλας.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς