18 C
Athens

Χτύπημα χωρίς να προηγηθεί απειλή

Προχθές το βράδυ, στις 02:30 άγνωστοι πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του βοηθού της Super League Χρήστου Μπαλτά. Στην Πάτρα. Κάτω από το σπίτι του. Δεν ήταν το επαγγελματικό όπως γράφτηκε αλλά το προσωπικό.

Η πυροσβεστική και η αστυνομία αναφέρουν στην έκθεση τους ότι οι δράστες έριξαν εύφλεκτο υλικό στους αεραγωγούς και το έκαναν από το σημείο που βρίσκονται οι υαλοκαθαριστήρες. Έγιναν δύο εκρήξεις. Με τον ίδιο τρόπο έχουν γίνει αρκετά ανάλογα περιστατικά στην πόλη τους τελευταίους μήνες. Έχουν πυρποληθεί μηχανές και αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, ο Μπαλτάς δεν δέχθηκε απειλή. Τόσο πριν από το συμβάν όσο και μετά. Οι δράστες δηλαδή δεν επανήλθαν, όπως συμβαίνει όταν θέλουν να τρομοκρατήσουν το θύμα τους.

Ο Μπαλτάς είναι από τους παλαιότερους βοηθούς στη Super League. Ανέβηκε σε αυτή το 2008 και στο παρελθόν ήταν διεθνής. Πέρσι ορίστηκε σε 13 παιχνίδια. Μόλις για ένα τον πέρασε η Χρύσα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), που αναδείχθηκε πρώτη στην σχετική λίστα.

Ο εν λόγω βοηθός έχει συμμετάσχει σε πολλά σημαντικά παιχνίδια μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Έχει κάνει λάθη, όπως όλοι. Κάποια από αυτά ήταν σοβαρά. Ορισμένα άλλα επουσιώδη.

Το εύκολο είναι να συνδέσουμε την επίθεση με το ποδόσφαιρο. Να πούμε ότι κάποιος ήθελε να στείλει μήνυμα στον βοηθό. Όμως χωρίς στοιχεία δεν μπορούμε να το κάνουμε. Είναι ανεύθυνο και επικίνδυνο.

Ο Μπαλτάς είναι ανιψιός του Βασίλη Νικάκη. Είναι επίσης γνωστό στους κόλπους της ελληνικής διαιτησίας ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Ο λόγος είναι ότι αγωνίζονταν μαζί. Εντός και εκτός Ελλάδας.

Προσωπικά δεν θα κάνω καμία σύνδεση του γεγονότος με πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν μου βγαίνει. Από πουθενά. Δεν ξέρω τι κάνει ο Μπαλτάς στην προσωπική του ζωή και δεν με ενδιαφέρει. Δεν θα υπονοήσω όμως με ευκολία ότι το χτύπημα προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Όμως αν όντως συμβαίνει αυτό δεν ξεκινήσαμε καλά την νέα σεζόν. Καθόλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς