23.1 C
Athens

Κύπρος: Μαρτυρία για χειραγώγηση αγώνα

Σάλος στο κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς χθες η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο προσώπων, ενός διαιτητή και ενός προέδρου ομάδας της Β’ κατηγορίας, ως υπόπτους προς διευκόλυνση ερευνών, που αφορούν χειραγώγηση αγώνων. Πρόκειται για τον διαιτητή του αγώνα Οθέλλος – Αγίας Νάπας, Ανδρέα Κωνσταντίνου, και του προέδρου της Αγ. Νάπας και πρώην διεθνή διαιτητή, Δημήτρη Μασιά. Εναντίον τους η αστυνομία διερευνά αδικήματα που αφορούν:

Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση και χειραγώγηση αγώνα. Προηγήθηκαν καταγγελίες του Οθέλλου εναντίον του εν λόγω διαιτητή, εκφράζοντας σοβαρά παράπονα για τη διαιτησία στον αγώνα απέναντι στην Αγία Νάπα. Στο παιχνίδι αυτό ο Οθέλλος τελείωσε τον αγώνα με οκτώ ποδοσφαιριστές αφού δέχτηκε τρεις κόκκινες κάρτες και δέχτηκε την ήττα στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με πέναλτι.

Σήμερα το πρωί οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Λάρνακας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ανακριτής, η αστυνομία έχει στα χέρια της μαρτυρία από παίκτη του Οθέλλου με βάση την οποία ο Δημήτρης Μασιάς, ο οποίος είναι και ατζέντης του, τον προσέγγισε προσφέροντάς του 10 χιλιάδες ευρώ για να έχει μειωμένη απόδοση. Με βάση τη μαρτυρία ο παίκτης του Οθέλλου αρνήθηκε και στη συνέχεια ο Μασιάς του ανέφερε πως εάν δεν τον βοηθήσει θα επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς