24.7 C
Athens

Άρση Βαρών: Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα αθλητή

Θετικό σε χρήση απαγορευμένης ουσίας βρέθηκε το πρώτο δείγμα Έλληνα αθλητή της Άρσης Βαρών. Ο λόγος για τον 38χρονο Ολυμπιονίκη του 2004, Γιώργο Μαρκούλα, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε χρήση μεθυλοτεστοστερόνης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωση της η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Ο Έλληνας αθλητής αποφάσισε να επιστρέψει στη δράση και να παλέψει για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον διαπιστωθεί πως δεν διέπραξε κάποια παράβαση, θα δημοσιευθεί σχετική απόφαση.

Όπως γνωστοποίησε η Διεθνής Ομοσπονδία με ανακοίνωση της: «Το πρώτο δείγμα που είχε ληφθεί από τον Γιώργο Μαρκούλα φανέρωσε μία ανεπιθύμητη εύρεση, την Μεθυλοτεστοστερόνη (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς