21.2 C
Athens

Έμερι: Κατέκτησα πολλά με την Παρί εκτός από το Champions League

Ο Ισπανός τεχνικός Ουνάι Έμερι, μίλησε στο «France Football» για τις κατακτήσεις των δύο σούπερ καπ, πρωταθλήματος και τεσσάρων κυπέλλων Γαλλίας, αλλά και το ότι δεν τα κατάφερε με το Champions League, ενώ αναφέρθηκε στην απόφαση του να μην χρησιμοποιήσει τον Τιάγκο Σίλβα στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Έμερι:

«Κατέκτησα το πρωτάθλημα, τέσσερα κύπελλα Γαλλίας και δύο σούπερ καπ. Όμως ο σημαντικός στόχος, ήταν το Champions League.

Την πρώτη χρονιά (σ.σ. 14 Φεβρουαρίου 2017) στον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα παίξαμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και νικήσαμε 4-0. Και στον επαναληπτικό (18 Μαρτίου) αποκλειστήκαμε (ήττα με 6-1) όταν δεν υπήρχε το VAR. Ο αποκλεισμός μας, οφείλεται ξεκάθαρα στις αποφάσεις του διαιτητή.

Τη δεύτερη χρονιά, αποκλειστήκαμε (1-2, 1-3) από μία ομάδα που πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις του τροπαίου (σ.σ. 2016, 2017, 2018). Και στο πρώτο ματς έπαιξε ρόλο η διαιτησία. Ο απολογισμός λοιπόν, είναι πως αποκλειστήκαμε μία φορά από την διαιτησία και μία φορά από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης».

Για την απόφαση του να μην χρησιμοποιήσει τον Τιάγκο Σίλβα στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: «Ήθελα από την ομάδα να αμύνεται πιο ψηλά. Ο Τιάγκο Σίλβα, είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά ήθελα να παίζει πιο ψηλά και δεν κατάφερα να τον κάνω να το αποδεχθεί. Ήθελα να βγαίνει από την ζώνη ασφαλείας και να αμύνεται ψηλότερα, έτσι ώστε να προκύψει ισχυρότερη πίεση για τον αντίπαλο. Εργάσθηκα μαζί του γι΄ αυτό, αλλά δεν κατάφερα να τον πείσω».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς