17 C
Athens

Στίβος: Μπανιώτης, Πόλακ και Πεσιρίδου συνεχίζουν τους αγώνες, τραυματίας ο Καραλής

Ο Κώστας Μπανιώτης, η Ελένη Πόλακ και η Ελισάβετ Πεσιρίδου αγωνίζονται την Τρίτη (11/2) σε Ευρωπαϊκά μίτινγκ με στόχο να ξεπεράσουν τις φετινές τους επιδόσεις.

Ο Μπανιώτης από το Λούτσενετς θα μεταβεί στη Μπάνσκα Μπίστριτσα, προκειμένου να δώσει το παρών σε μια από τις αγαπημένες στάσεις των αλτών του ύψους στη χειμερινή σεζόν. Ο άλτης του Γιώργου Τσούγκου στο ντεμπούτο του στη σεζόν έκανε 2,27 μ. κι έδειξε πως είναι σε θέση να ανέβει υψηλότερα. Στην ίδια διοργάνωση ξεχωρίζουν ακόμη οι Τζαμάλ Γουίλσον (Μπαχάμες) και Σιλβέστερ Μπεντνάρεκ (Πολωνία) με φετινά ρεκόρ στο 2,30 μ., αλλά και ο Βρετανός Γκάιλ με 2,33 μ., ο άλτης που έχει το καλύτερο φετινό ρεκόρ από τους 16 που θα μπουν στον αγώνα.

Τις εμπειρίες της συμμετοχής σε μίτινγκ του εξωτερικού θέλει να συλλέξει η Ελένη Πόλακ και θέλει να το συνδυάσει με άλματα ανάλογα των δυνατοτήτων της. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, χωρίς το άγχος και την πίεση της συμμετοχής σε μεγάλη διοργάνωση – ακυρώθηκε το Παγκόσμιο κλειστού – θα επιδιώξει να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,60 μ. και να προσεγγίσει το ατομικό της 4,65 μ., από την πρώτη ημερίδα του Αγίου Κοσμά. Η Αντζέλικα Μπένγκτσον (Σουηδία) είναι το κορυφαίο όνομα της διοργάνωσης με φετινό 4,67 μέτρα.

Τον τέταρτο αγώνα της στη σεζόν θα πραγματοποιήσει στο Λοτζ η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που μέσα από τους αγώνες θέλει να βρει το ρυθμό της. Αντίθετα τη συμμετοχή του από το μίτινγκ του Λοτζ απέσυρε ο Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος είχε τραυματίστηκε στο ζέσταμα στο μίτινγκ του Τορούν, όταν σε δοκιμαστικό άλμα έπεσε στη βαλβίδα. Ο αθλητής επιστρέφει στην Αθήνα, προκειμένου να εξεταστεί από τον γιατρό και να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς