20.5 C
Athens

Μην έχετε αυταπάτες: Ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να τιμωρηθεί

Για να είμαστε ξεκάθαροι, καθώς στην Ελλάδα ζούμε, αυτή την ΕΠΟ έχουμε, και μια κυβέρνηση που επιχείρησε να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού μεσούσης της περιόδου, με ανθρώπους άσχετους που δεν γνωρίζουν τα διεθνώς ισχύοντα και νομίζουν πως θα καπελώσουν με το έτσι θέλω την ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ο Ολυμπιακός στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ, να μην έχει αυταπάτες πως θα πετύχει να τον θέσει εκτός μάχης, είτε μέσω επιβολής ποινής υποβιβασμού, είτε με αφαίρεση βαθμών. Ο ΠΑΟΚ όχι με μία, αλλά και με δύο και με τρεις ομάδες να έχει πρόβλημα πολυϊδιοκτησίας δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.

Ο Ολυμπιακός βέβαια όφειλε να καταγγείλει την υπόθεση με την Ξάνθη και να καταθέσει τα αδιάσειστα στοιχεία που έπεισαν και τους άπιστους Θωμάδες για το τι έχει συμβεί, και πέτυχε να βάλει στοπ σε αυτή τη γάγγραινα του ποδοσφαίρου μας, καθώς πλέον κανείς δεν μπορεί να κυκλοφορεί με τη γίδα στην πλάτη. Αυτό είναι το μεγάλο κέρδος. Βαθμολογικό όμως δεν θα υπάρξει.

Ακόμη και αν κάποιοι είχαν στο μυαλό τους ότι θα μπορούσε με μια ποινή αφαίρεσης πέντε ή 10 βαθμών να δείξουν ότι λειτουργούν τα όργανα του ποδοσφαίρου και του κράτους, προφανώς είναι μακράν νυχτωμένοι.

Διόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, ο δικός μας Βαγγέλης όπως λέει και ο Ιβάν Σαββίδης, τα μάζεψε και πήγε στη Νιόν, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Τυπικά διασφάλισε τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, να μην υπάρξει μεσούσης της σεζόν η παραμικρή αλλαγή στον υπάρχοντα Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ. Δηλαδή για τις υποθέσεις πολυϊδιοκτησίας να επιβληθεί ποινή υποβιβασμού ή αποβολής από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα των ομάδων που κρίνονται ένοχες. Μία στο εκατομμύριο, αν άλλαζε με όσα είχε διατυμπανίσει ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης το καθεστώς και με βάση το νέο νόμο που διέπει την ΕΕΑ η σχετική ποινή μετατρέπεται σε αφαίρεση βαθμών, θα μπορούσε να υπάρξει κάποια ποινή. Ποιος αθλητικός δικαστής από αυτούς που ψήφισε η ΕΠΟ με αυτό που… πέτυχε ο Βαγγέλης Γραμμένος σήμερα στην UEFA θα υποβιβάσει τον ΠΑΟΚ;

Πέραν αυτών διασφαλίστηκε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα σε διοικητικό επίπεδο μέχρι το καλοκαίρι. Με αυτή τη διοίκηση θα πορευτούμε στην ΕΠΟ και με αυτόν τον πρόεδρο της ΚΕΔ, τον Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ποιος κέρδισε από τις παρεμβάσεις Γεραπετρίτη και το άδειασμα του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη; Ο ΠΑΟΚ. Το γιατί; Θα αναλυθεί σύντομα, όχι ως προς το αποτέλεσμα, αλλά ως προς τα αίτια. Ένα μένει να παραδεχτούμε. Ο Γιάννης Δρόσος ο πρώην της ΕΠΟ και της ΕΡΤ, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ είναι γάτος, ενώ οι κυβερνώντες περιορίζονται να βλέπουν μόνο το τυράκι. Οι φάκες είναι καλά καμουφλαρισμένες…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς