18.1 C
Athens

Η «επανεκκίνηση» θα έχει σφραγίδα Γεραπετρίτη και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό

Ολοταχώς πάνε να απαλλάξουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη οι κυβερνώντες στην περίφημη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας, παρά το γεγονός ότι έγκριτοι νομικοί και πανεπιστημιακοί που εξέτασαν την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ, κατέληξαν ότι το αδίκημα έχει τελεστεί.

Ο άνθρωπος που έχει πάρει πάνω του το παιχνίδι του… εξαγνισμού δείχνοντας την τάση, δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος κατάργησε τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και πήγε για επαφές στην Ελβετία όπου είναι η έδρα της FIFA και της UEFA.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιχαίρει από το γεγονός ότι με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση τρώει ξύλο από παντού, όπως τόνισε στη Σπάρτη ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Κι ενώ όλα κυλούσαν προς αλλαγή της σημερινής αρρωστημένης κατάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την ξεκάθαρη θέση της Επιτροπείας ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πρόσωπο κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, ήλθε ο Γιώργος Γεραπετρίτης και ακύρωσε τα πάντα!!

Καλώς ή κακώς η ΕΕΑ κατέληξε σε μια απόφαση. Κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας. Και αλλάζει… νύχτα ο νόμος στέλνοντας ποιο μήνυμα ακριβώς στους πολίτες και τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου; Δεν ήξερε ο Γεραπετρίτης ότι με την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής δεν υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ, καθώς τις ποινές επιβάλουν τα Πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου; Αυτά που έχουν εκλεγεί από τη γενική συνέλευση της ΕΠΟ κι έχουν ψηφίσει τα μέλη τους οι Ενώσεις; Με συγκεκριμένα κριτήρια προφανώς. Γιατί όταν έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε πέντε Πρωτοδίκες, πώς θα βάλεις σταυρό στον πρώτο ή τον τρίτο στη λίστα; Κι όμως οι σταυροί μπήκαν… μαζικά σε συγκεκριμένους δικαστικούς.

Ο δικηγόρος Γιώργος Γεραπετρίτης δεν άκουσε τίποτα για το τι είχε γίνει σε εκείνη τη συνέλευση της ΕΠΟ, στην οποία με βάση το αποτέλεσμα επήλθε η πρώτη ουσιαστική ρήξη του Ιβάν Σαββίδη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη; Με ένα τηλέφωνο θα μπορούσε να μάθει τα πάντα. Κι έρχεται μετά την επιστροφή του από την Ελβετία, πάει σε Μέσο του Γιάννη Αλαφούζου και τονίζει πως…

«Η ΕΕΑ διατύπωσε γνώμη και όχι απόφαση. Εντόπισε πολυϊδιοκτησία, αλλά τα αρμόδια όργανα θα λάβουν τις αποφάσεις για τις ποινές».

Μάταια κάποια μέλη της ΕΕΑ, επεσήμαναν ότι η απόφασή τους έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Ο Υπουργός Επικρατείας έχει άλλη άποψη. Δεν τον ψέγουμε γι’ αυτό. Ίσως και να είναι η ορθή θέση. Ουσιαστικά θ’ αναβιώσει η εξέταση της υπόθεσης σε πρώτο(Πειθαρχική επιτροπή Super League 1) και δεύτερο βαθμό(επιτροπή εφέσεων ΕΠΟ).

Τώρα όσοι παροικούν στην Ιερουσαλήμ και θεωρούν ότι θα υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ, μάλλον πλανώνται πλάνην οικτρά.

Το θέμα, άσχετα με τις ποινές σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη, είναι πού το πάει η κυβέρνηση. Από πού και ως πού ο Γιώργος Γεραπετρίτης καλεί τον Ντέμη Νικολαΐδη να του δώσει τα φώτα του. Τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που επέλεξε ο Ιβάν Σαββίδης να του παρουσιάζει την αθλητική εκπομπή του και αυτόν που η σύζυγός του Δέσποινα Βανδή παραμένει στέλεχος του OPEN. Το αν ο Ντέμης έχει ιδέες και είναι αποτελεσματικός σηκώνει πολλή συζήτηση και κάθε ένας έχει την άποψή του. Πάντως ο Αλέξης Κούγιας είπε πάρα πολλά για την διοικητική πορεία του Νικολαΐδη και δεν έχει άδικο σε αρκετά από αυτά.

Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι αποκαλύπτονται σχέσεις του Υπουργού Επικρατείας που πήρε το παιχνίδι του ποδοσφαίρου πάνω του, με την ΕΠΟ και τον Γιάννη Δρόσο. Τον άνθρωπο που είχε βάλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία στη θέση του προέδρου και διοργάνωσε τον τελικό της ντροπής στον Βόλο. Τότε που η ΕΠΟ έδινε προσκλήσεις στα επίσημα στους σκληροπυρηνικούς του ΠΑΟΚ και ο δικέφαλος του βορρά έπαιρνε με γκολ οφσάιντ το  κύπελλο από την ΑΕΚ.

Ο Δρόσος, ο άνθρωπος του Νίκου Παππά που έγινε μετά πρόεδρος στην ΕΡΤ κι έκανε τις χρυσές συμβάσεις με τους 7 τότε άστεγους τηλεοπτικά, όταν ήταν στην ΕΠΟ, έδινε δουλειές στον Γιώργο Γεραπετρίτη. Η Ομοσπονδία, αν και είχε πέντε δικηγόρους, έπαιρνε τον φίλο του Δρόσου ο οποίος ξέρει άπταιστα ρώσικα, και την εκπροσωπούσε σε υποθέσεις ρουτίνας, άγνωστο με ποιο τίμημα. Ο Δρόσος ήταν παρών και στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να στενοχωρήθηκε από το αποτέλεσμα, αλλά ότι μπορούσε το VAR έκανε….

Στον Ολυμπιακό παρακολουθούν τις κινήσεις Γεραπετρίτη με μεγάλο ενδιαφέρον και κρίνουν κάθε ενέργειά του, προσπαθώντας να αναλύσουν τι κρύβεται πίσω απ’ αυτή και τι επιπτώσεις έχει. Η ευκαιρία για την επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου που διατείνεται η κυβέρνηση έχει τη σφραγίδα Γεραπετρίτη. Και αυτό είναι το ανησυχητικό.