17.9 C
Athens

Bρισιές και ξύλο πριν το έκτακτο δσ. του δήμου Μαραθώνα που συγκάλεσε ο Ψινάκης αλλά δεν πήγε! (video)

Aγανακτισμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Μαραθώνα • «Γαλλικά» κατά του απόντα Ψινάκη στο δημοτικό συμβούλιο

Εξαγριωμένοι κάτοικοι των οικισμών Ματιού και Κόκκινου Λιμανιού επιτέθηκαν στον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μαραθώνα, έξω από κτίριο που θα διεξαγόταν λίγο αργότερα το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, χωρίς τελικά να παραστεί ο ίδιος.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν μια αγανακτισμένη γυναίκα, που είναι τοπική σύμβουλος στο Μάτι, βλέποντας τον αντιδήμαρχο Βάιο Θανασιά, έτρεξε και του επιτέθηκε φραστικά και ύστερα πήγε να τον χαστουκίσει. Οπως έγινε γνωστό, του είχε ζητήσει από τον Απρίλιο να γίνει καθαρισμός στα πεύκα και τα πούσια στο Μάτι, αλλά δεν έγινε απολύτως τίποτα.

Ο αντιδήμαρχος αμύνθηκε και ανταπέδωσε το χτύπημα, τότε ένας άλλος πολίτης βλέποντας την κίνησή του, πήγε καταπάνω του και τον χτύπησε, προκειμένου να την υπερασπιστεί.

Στιγμές έντασης υπήρξαν και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, όπου αγανακτισμένοι κάτοικοι και συγγενείς των θυμάτων, δεν έκρυψαν την οργή τους για την στάση της δημοτικής αρχής και την απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο Νέο Βουτζά και το Μάτι.

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, από τον οποίο ζητούν να μάθουν για ποιον λόγο δεν έγινε εκκένωση των οικισμών και κάηκαν οι κάτοικοι μέσα στα σπίτια τους.

Στη συνεδρίαση -στην οποία δεν παρέστη ο Δήμαρχος- δεν έλειψαν και τα… «γαλλικά» ενώ παραλίγο ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου να μετατραπεί σε ρινγκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς