18.8 C
Athens

Καφού: Δυναμικός και… αθόρυβος στο ντεμπούτο του

«Ο Καφού έκανε πολύ καλή εμφάνιση τηρουμένων των αναλογιών. Είναι ένας πολεμιστής, ξέρει να δίνει μάχες. Ήταν πολύ καλός, έδωσε αρκετά καλά δείγματα», ήταν τα πρώτα λόγια του Πέδρο Μαρτίνς για τον συμπατριώτη του μέσο που έριξε κατευθείαν στα… βαθιά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση για το Κύπελλο με τη Λαμία.

Μόλις τρεις προπονήσεις είχε στα πόδια του ο νεοαποκτηθείς μέσος του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειξε πως χρειάζεται ακόμα χρόνο όσον αφορά στη φυσική κατάσταση, αλλά και στο να μπει στη φιλοσοφία του παιχνιδιού του Πέδρο Μαρτίνς.

Το δίδυμο που συνέθεσε με τον Καμαρά δε φάνηκε να είναι το ιδανικό για μια ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια της: Κάτι που κατάφεραν μαζί είναι να αναχαιτίσουν πλήρως όλες τις επιθετικές προσπάθειες της Λαμίας, με τον Καφού να καθαρίζει στον αέρα και να κερδίζει τις περισσότερες μονομαχίες στη μεσαία γραμμή.

Δεν ήταν μια θορυβώδης εμφάνιση. Έκανε όμως τα απολύτως… απαραίτητα για τον Ολυμπιακό, αφού έδειξε την αθλητικότητα του και διατηρούσε εύκολα την μπάλα στις μονομαχίες.

Ενδεικτική η πρώτη καλή στιγμή που δημιουργούν οι Ερυθρόλευκοι στο ματς, με τον Καφού να κρατά την μπάλα με πλάτη και να δίνει τη σωστή στιγμή στον Φορτούνη που μπαίνει κάθετα στην περιοχή και βγάζει στον Χασάν που αστοχεί.

Στοιχείο απαραίτητο αυτό το κράτημα της μπάλας, ειδικά για ματς που έρχονται και οι Ερυθρόλευκοι θα χρειαστούν ένα δυνατό κορμί με καλή υποδοχή και σωστή μεταφορά μπάλας. Θα βοηθήσει τόσο στον έλεγχο του ρυθμό, όσο και σε κερδισμένα φάουλ.

Το ενδιαφέρον στα επόμενα παιχνίδια είναι πως θα αξιοποιηθεί και με ποιον ή ποιους παρτενέρ. Αναμφίβολα θα χρειαστεί χρόνο για να μπορέσει να βοηθήσει, σε μια θέση που υπήρχε πάντως ούτως η άλλως ποσοτικό πρόβλημα. Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης και Καμαρά έβγαλαν τον μεγαλύτερο όγκο των υποχρεώσεων και πλέον ακολουθούν δύσκολα ματς που θα κρίνουν το πρωτάθλημα.

Και ο Καφού σίγουρα δεν ήρθε σαν μια λύση… ανάγκης, αλλά για να δώσει βάθος και να ενσωματωθεί σε ένα «κυριαρχικό» στυλ παιχνιδιού, που εν πολλοίς είχε μάθει να παίζει στη Λέγκια…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς