15.8 C
Athens

Ο Γεραπετρίτης στην Ελβετία για το ραντεβού με την UEFA!

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, βρίσκεται στο αρχηγείο της UEFA, για να ξεκινήσει συζητήσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός, ταξίδεψε στην Ελβετία, με προσωπικούς συμβούλους και νομικούς, ώστε να  ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το «μνημόνιο για την ανάταξη και επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου», όπως είχε πει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.

Θυμίζουμε πως εκτός κλιμακίου έμεινε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δε θα συμμετάσχει στις συζητήσεις που αφορούν στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ ο κ. Γεραπετρίτης αποτέλεσε την προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού.

Ήδη το κλίμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό μετά την ψήφιση της τροπολογίας που σώζει -προσωρινά- ΠΑΟΚ και Ξάνθη από τον υποβιβασμό. Λέμε προσωρινά, γιατί στη συνάντηση θα φανεί η αντίδραση των ξένων στην απόφαση που πήρε η κυβέρνηση να παρέμβει αναλαμβάνοντας νομοθετική πρωτοβουλία και καταργώντας τον υποβιβασμό, μετατρέποντας την ποινή σε αφαίρεση βαθμών σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας.

Για να ισχύσει κάτι τέτοιο, ο πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ θα πρέπει να αλλάξει μεσούσης της σεζόν και αυτό δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί, επομένως, θα υπάρξουν ακόμα πολλά… επεισόδια, τα οποία αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον τις προσεχείς ημέρες.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς