24.6 C
Athens

Ρωσία – Ελλάδα 9-11: Νίκη και 7η θέση για την Εθνική Ανδρών στο Ευρωπαϊκό

Την 7η θέση κατέκτησε τελικά η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στο Ευρωπαίκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς επιβλήθηκε με 11-9 επί της Ρωσίας στον τελευταίο της αγώνα κατάταξης (για τις θέσεις 7-8).

Με τη νίκη αυτή, που ήρθε στο φινάλε του αγώνα, καθώς επιβεβαίωσε τη διαφορά ποιότητας από τους Ρώσους, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφαλίζει -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (Ιαπωνία) του 2021. Και πλέον επικεντρώνεται στο Προολυμπιακό τουρνουά (Ρότερνταμ, 15-23 Μαρτίου) προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ήταν μια νίκη ουσιαστική, αλλά κυρίως ψυχολογίας, για την Εθνική μας, καθώς η Ρωσία θα αποτελέσει μία από τις βασικές της αντιπάλους για τις θέσεις της πρόκρισης στο επερχόμενο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η Ελλάδα μπήκε μουδιασμένα στο ματς, αλλά κατάφερε να ισορροπήσει στη συνέχεια. Με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ πήγε το παιχνίδι έως τις αρχές της τελευτραίας περιόδου, όπου οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 9-8 και μας τρόμαξαν. Στη συνέχεια και στο φινάλε, όμως, μίλησε η ψυχή και η καλύτερη ποιότητα των Ελλήνων παικτών. Ο Άλεξ Γούνας ισοφάρισε σε με αριστοτεχνικό σουτ στον παραπάνω, ο Γιάννης Φουντούλης με προσωπικό τέρμα στη κόντρα έκανε το 10-9 και ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς διεύρυνε το προβάδισμα με πέναλτ και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 11-9.

ΡΩΣΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 9-11

Οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 3-3, 2-3.

ΡΩΣΙΑ (Σεργκέι Εβστιγκίνεφ): Φεντότοφ, Σούκοφ 1, Βασίλεφ, Ντερεβιάνκιν, Ασάεφ, Κχαρκόφ 4, Μερκούλοφ 1, Ναγκάεφ, Μπίκοφ 1, Κισέλεφ, Λισούνοφ 2, Σεπέλεφ, Στατσένκο.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 3, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς