20.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 3-1: Καμιά προσευχή για τους… μελλοθάνατους!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, στο γήπεδο όπου απαγορεύεται να σφυριχτεί πέναλτι σε βάρος του γηπεδούχου επί ημερών «εξυγίανσης». Κι ας υπάρχει VAR, έστω και made in Toumpa. Κάπως έτσι, είναι πολύ λογικό κάθε φιλοξενούμενος να νιώθει… μελλοθάνατος, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να πάρει κανένα καθοριστικό σφύριγμα υπέρ του, ό,τι και να γίνει…

Ο Μανώλης Σκουλάς «καθάρισε» για τον ΠΑΟΚ και του προσέφερε στο πιάτο τη νίκη 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Ο ρέφερι από το Βόλο πήρε καταδικαστικές για τους Αρκάδες αποφάσεις και από το πρώτο ημίχρονο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0, πήραν το μήνυμα ότι δεν έχει νόημα η όποια προσπάθεια κάνουν στην Τούμπα.

Σε δύο περιπτώσεις στο διάστημα αυτό ο Αστέρας δικαιούτο να πάρει πέναλτι. Στην πρώτη φάση σε μαρκάρισμα του Ντάγκλας Αουγκούστο πάνω στον Μαρκ Φερνάντεθ. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του Δικεφάλου πήγε να διώξει την μπάλα, αλλά έπεσε πάνω στον αντίπαλό του. Ο διαιτητής, Σκουλάς, είδε τη φάση στο VAR και λίγο αργότερα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας… ατύχησε και πάλι. Ο Μίσιτς έδιωξε με κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σβιντέρσκι, άλλαξε πορεία κι ενώ επιθετικός του Αστέρα καραδοκούσε, αλλά και πάλι ο Σκουλάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αυτή τη φορά μάλιστα δεν πήγε καν στο VAR…

Στο 66΄ ο Αστέρας έμεινε με 10 παίκτες καθώς είδε την δεύτερη κίτρινη ο Σουάρεθ. Η πρώτη ήταν στο 60΄ όταν διαμαρτυρήθηκε γιατί μέτρησε το γκολ του Πέλκα αν και ο βοηθός είχε σηκώσει το σημαιάκι του και η δεύτερη στο 66΄, όταν ανέτρεψε τον Σβιντέρσκι.

Στην φάση του 60′ ο Πέλκας σκόραρε για το 2-0, ήταν εκτεθειμένος  μετά το σουτ του Μαουρίτσιο, αλλά ο Σκουλάς πήγε στο VAR και αγνοώντας τον βοηθό του έδειξε σέντρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ με τέσσερα σουτ εντός στόχου, πέτυχε τρία γκολ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει ότι ο Σκουλάς έδειξε μια κίτρινη σε παίκτη του δικέφαλου, έστω και αν χρειάστηκε να φθάσει το ματς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Θύμα ο Ντάγκλας Αουγκούστο.

Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία, ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου, ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 29΄ για να πάρουν το προβάδισμα με τον… συνήθη ύποπτο, Κάρολ Σβιντέρκι.

Τα δεδομένα για τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εξ αρχής διαφοροποιημένα, απόντος του τιμωρημένου Γιαννούλη, ο οποίος φαντάζει ένα βασικό γρανάζι στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα άκρα. Και πάλι, όμως, η δουλειά για τους γηπεδούχους έγινε. Αυτήν την φορά το ρόλο του δημιουργού ανέλαβε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος πέρασε μια εξαιρετική κάθετη, με τον Σίτο να κάνει την προβολή και τη μπάλα να καταλήγει στον Σβιντέρσκι που πλάσαρε για το 1-0.

Παρά το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή έδωσαν μέτρα και ψυχολογία στον Αστέρα Τρίπολης να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο και να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω από το πρώτο μέρος. Ο Σκουλάς όμως είχε άλλη άποψη.

Στο β΄ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα προειδοποίησε με διπλή ευκαιρία και τελικά τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και παρά το γεγονός πως το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε, εν τέλει μέτρησε κανονικά μετά τα όσα είδε στο VAR ο Σκουλάς.

Ο διαιτητής στο 69΄καταλόγισε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά την ανατροπή του Σβιντέρκι από τον Ντάνι Σουάρεθ, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με την εξέταση της φάσης, το πέναλτι έγινε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Ισπανό πάντως να μην την γλιτώνει και να αφήνει την ομάδα του με δέκα μέχρι το τέλος.

Το 3-0 έγινε στο 79′ μετά από εξαιρετική συνεργασία Μίσιτς – Λάμπρου, με τον τελευταίο να έρχεται από τον πάγκο και να «κλειδώνει» με πλασέ το τρίποντο για την ομάδα του.

Ο Μαρκ Φερνάντεζ είπε την τελευταία λέξη πλασάροντας τον Ζίβκοβιτς για το τελικό 3-1 που ελέγχθηκε και αυτό στο VAR, καθώς ο Σκουλάς δεν ήθελε ούτε τότε να πάει… απευθείας στη σέντρα.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Αουγκούστο, Λημνιός, Πέλκας (60΄Λάμπρου), Μίσιτς, Σβιντέρσκι (69΄ Άκπομ)

Αστέρα Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ορτέγκα, Σουάρες, Ματρικάρντι, Κώτσιρας, Σίτο (60΄Ριέρα), Μπόρχα Φερνάντεθ (77΄Μπελόκ), Βαλιέντε, Μάρκο Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ (7΄0 Πασαλίδης), Χαουρέγκι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς