15.6 C
Athens

Ξάνθη – Παναθηναϊκός 0-1: Την… έπνιξε σε μια από τις τελευταίες παραστάσεις στα Πηγάδια

Θρίαμβος για τον Παναθηναϊκό που έδειξε στα Πηγάδια πως του ανήκει μια θέση στα πλέι οφ και πήρε σπουδαίο τρίποντο, επικρατώντας με 1-0 της Ξάνθης στο ντεμπούτο των Ανουάρ και Νάγκι.

Η ακριτική ομάδα πάλεψε και με το παραπάνω για ένα αποτέλεσμα σε μια από τις… τελευταίες παραστάσεις της στη Super League, εφόσον τελικά αποβληθεί από το πρωτάθλημα μέσω της ΕΕΑ. Ο Μαροκινός μέσος, Ανουάρ, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με πολλά τρεξίματα στη μεσαία γραμμή των Πράσινων και ελλείψει του Κουρμπέλη έκανε τη διαφορά.

Απέναντι σε μια Ξάνθη που έπαιξε σκληρά πήγε το ματς στη… δύναμη, οι Πράσινοι δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές, αλλά άργησαν να προηγηθούν βάσει της εικόνας του. Ο Μακέντα ήταν εκείνος που πήρε πολλές μπάλες και ήταν ο κινητήριος μοχλός στην επίθεση της ομάδας του Γιώργου Δώνη, ενώ ο Μπεκ εκείνος που απείλησε τον Αμπάτ στη δεύτερη καλή φάση του Παναθηναϊκού στο ματς.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, στο 50′ ο Μακέντα άνοιξε το σκορ με ωραίο δυνατό σουτ μετά την κάθετη του Ζαχίντ, ενώ ο Ανουάρ στο 67′ λίγο έλειψε να πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του με υπέροχο σουτ, ωστόσο είδε την προσπάθεια του αποσοβείται από τον Αμπάτ.

Η Ξάνθη δεν κατάφερε να γίνει απειλητική πλην μιας προσπάθειας του Κάστρο στο 80′, ενώ με την αποβολή του Μπαριέντος κάθε… ελπίδα της πέθανε. Ο Νάγκι ήταν εκείνος που σε κενή εστία στο φινάλε δεν κατάφερε να γράψει το 0-2 και να πετύχει ένα γκολ στο ντεμπούτο του, λίγα λεπτά αφ’ ότου πέρασε στο ματς. Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτό το αποτέλεσμα οι Πράσινοι μπήκαν στην τετράδα και πλέον… βρέθηκαν σε τροχιά πλέι οφ.

Ξάνθη: Αμπάτ, Στούρτζεον (57′ Τζουρίτσκοβιτς), Τεσέιρα (72′ Φοσέ), Κοβάτσεβιτς, Σόσα (53′ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης (67′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ (84′ Αλεξανδρόπουλος), Μπεκ (72′ Νάγκι), Μακέντα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς