20.1 C
Athens

Ελλάδα-Γαλλία 12-10: Νίκη και ώρα νοκ άουτ για την πρόκριση στους «8»

Με νίκη 12-10 επί της Γαλλίας, ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών τις υποχρεώσεις της, στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κατέλαβε τη δεύτερη θέση του Δ΄ ομίλου και τη Δευτέρα (20/1, στις 8 μ.μ. αν δεν υπάρξει αλλαγή στο πρόγραμμα) θα δώσει νοκ-άουτ αγώνα για την πρόκριση στους «8», όπου περιμένει η Κροατία.

Αντίπαλος της εθνικής στο χιαστί πιθανότατα δεν θα είναι τελικά η Ολλανδία, αλλά η Ρουμανία. Η ομάδα του Σάκη Κεχαγιά έκανε νωρίτερα την έκπληξη, νικώντας 11-10 τη Ρωσία, και αν οι «οράνιε» δεν πάρουν το βράδυ θετικό αποτέλεσμα από την πανίσχυρη Σερβία, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στον Β΄ όμιλο, όπου οι Ρουμάνοι θα καταταγούν τρίτοι, μπροστά από την Ολλανδία.

ΓΑΛΛΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ 10-12

Οκτάλεπτα: 1-3, 1-3, 6-3, 2-3

Γαλλία (Βούκανιτς): Γκαρσάου, Σονταντιέ 1, Μάριον-Βερνουά 1, Βερνουά 1, Χαζ 1, Κάλινιτς, Κρουσιγιά 2, Ιζντίνσκι 1, Μαρζούκι 2, Κανόνε, Βανπεπερστρέτε, Καμαράσα 1, Φοντανί

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 5, Γαλανίδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς