21.2 C
Athens

Τι δουλειά έχει ο Ιβάν στη συνάντηση των ιδιοκτητών του Big 4;

Την Τετάρτη κληρώνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων (Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και από τα αποτελέσματά της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του ποδοσφαίρου μας.

Οι επιτετραμμένοι FIFA και UEFA έχουν στείλει από την Ελβετία τα μηνύματά τους για το τι ξημερώνει στο ποδόσφαιρό μας και πως η τελευταία ευκαιρία που θα του δοθεί έχει στο κάδρο διοίκηση στην ΕΠΟ με πρόσωπα κοινής αποδοχής, καθώς εκεί έχει διαπιστωθεί πως βρίσκεται η ρίζα του κακού.

Κομβικής σημασίας ζήτημα είναι το ποιοι θα εκπροσωπήσουν στη συνάντηση των Big4 τις ΠΑΕ, προκειμένου τα όσα συμφωνήσουν να είναι εφικτό να υλοποιηθούν. Ως εκ τούτου οι διεθνείς Συνομοσπονδίες θα πρέπει ν’ απαιτήσουν από τους μεγάλους να στείλουν τους ιδιοκτήτες τους, αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αποφάσεις και να καθορίζουν τις εξελίξεις.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αλαφούζο, η ΑΕΚ από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και ο ΠΑΟΚ φυσικά από τον ιδιοκτήτη του, τον Νίκο Σαββίδη. Ούτε η μικρομέτοχος Κυριακή Σαββίδη δεν μπορεί να πάρει μέρος σε μια τέτοια σύσκεψη αν δεν θέλει να την ευτελίσει. Η ΠΑΕ έχει μεγαλομέτοχο τον Νίκο Σαββίδη όπως διευκρινίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΕΕΑ από τον νομικό εκπρόσωπο των Θεσσαλονικέων Ι. Δρυλλεράκη, ο οποίος ξεδιάλυνε την κατάσταση επισημαίνοντας ότι το 91% της Dimera ανήκει στον υιό του Ιβάν Σαββίδη, Νίκο και το 9% στη σύζυγο του Ιβάν, Κυριακή.

Ο Ι. Δρυλλεράκης θεωρείται εκ των κορυφαίων νομικών της χώρας, και για τον λόγο αυτό εξάλλου με την έγκριση του φίλου του Ιβάν Σαββίδη, πρώην Υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου, του είχε ανατεθεί και η νομική υποστήριξη των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου και εν προκειμένω του υπουργείου Περιβάλλοντος, για την άσκηση αίτησης ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου προκειμένου να κριθεί κατά πόσο η «Ελληνικός Χρυσός» βρισκόταν σε αδυναμία εκπληρώσεως των συμβατικών υποχρεώσεών της.

Για να επανέλθουμε όμως στο… ψητό, οι ιδιοκτήτες του πρώην ΠΟΚ, θα πρέπει να απαιτήσουν ομοτράπεζός τους να είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι απλά οι συμβουλάτορές του όπως ο Ιβάν Σαββίδης. Εκτός αν η… οικογένεια είναι ένα, οπότε αλλάζει το πράγμα. Θα πρέπει όμως η FIFA να το ξεκόψει και οι τρεις του λεκανοπεδίου της Αττικής ότι θα πάρουν μέρος στην περίφημη συνάντηση μόνο αν μετάσχουν οι ιδιοκτήτες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς