19.9 C
Athens

ΠΑΟΚ: Η κούραση, ο Κρέσπο, ο Ζαμπά και οι μεταγραφές του Ιβάν

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει για τον ανέτοιμο Ζαμπά και για τον Βαρέλα που μπροστά στον Χατσερίδη μοιάζει Μπεκενμπάουερ!

Στις δεύτερες σκέψεις για τον αγώνα της Τρίτης, όσο δηλαδή, απομακρύνεται η νωπή αίσθηση του 2-1, το οποίο δεν βολεύει, όσο θα ήθελε ο Λουτσέσκου τα πλάνα πρόκρισης, μάλλον θα πρέπει να νιώθει τυχερός ο ΠΑΟΚτσής. Ναι, μεν είναι ομάδα που έδειξε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη Βασιλεία, αν δεν αυτοκτονήσει, αλλά μην ξεχνάτε ότι οι Ελβετοί είναι παιδιά που έπαιξαν μέχρι και πέρσι στο υψηλότερο επίπεδο και μάλιστα με επιτυχία. Μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά χωρίς να το πάρεις χαμπάρι. Σε ανύποπτο χρόνο έφτιαξαν δύο ευκαιρίες, που θα μπορούσαν κάλλιστα να στείλουν τον ΠΑΟΚ στο καναβάτσο, από το πρώτο παιχνίδι. Να κάνουν το 0-2 και να γελάνε ακούγοντας τους ΠΑΟΚτσήδες να μιλούν για πρόκριση στην Ελβετία.

Για την ακρίβεια θα λυνόντουσαν στα γέλια, επειδή θα έφταναν στα αυτιά τους ότι ο ΠΑΟΚ παίζει καλύτερα εκτός έδρας και είναι ικανός να πάρει αποτέλεσμα.

Όλα αυτά είναι ωραία να τα συζητάς και να τα συνδυάζεις με τα θέλω της ομάδας, να πιστεύεις ότι έχει γίνει το πρώτο βήμα, αλλά, όποιος ξεχνά ότι το 2-1 είναι χειρότερο από το 1-1, δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σε εγρήγορση κι όχι εφησυχασμένος, πάει στην Ελβετία και επιμένει στην ίδια τακτική, αλλά, με ένα-δυό καινούργια πρόσωπα.

Να σας πω την αμαρτία μου, του Λουτσέσκου του κρατάω μούτρα, γιατί ξεκίνησε τον Ζαμπά στο αρχικό σχήμα, ενώ το παλικάρι, πέρα από το να τρέχει, ακόμη δεν μπορεί ούτε να τελειώσει τις φάσεις, ούτε να βγάλει ασίστ. Αν τον βλέπετε να ξεφεύγει με άνεση από τους αντιπάλους του, δεν σημαίνει και τίποτε φοβερό. Το θέμα δεν είναι να βρεθείς στην αντίπαλη περιοχή, το θέμα είναι να ξέρεις τι θα κάνεις όταν βρεθείς σε επίκαιρο σημείο.

Ο ΠΑΟΚ της Βασιλείας έμεινε από δυνάμεις και δεν είχε ανάσες να τελειώσε το παιχνίδι. Ούτε κι ο Κρέσπο κατάφερε να μπει στο ρυθμό του,  αφού τα λάθη του ήταν αρκετά, κι όχι μόνο στη φάση του ελβετικού γκολ.

Το παράδοξο είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει τον Χατσερίδη και τον πληρώνει ένα σκασμό λεφτά, αλλά δεν είναι κάτι πολύ πιο σπουδαίο από τον Κρέσπο. Όσο γα τον Βαρέλα, μοιάζει…  Μπεκενμπάουερ  μπροστά στον Ουκρανό.

Αλλαγές δεν θα δούμε, ο ΠΑΟΚ θα ανασυνταχθεί και θα μαζέψει τις δυνάμεις του, κυρίως ενέργεια για να παίξει όλο το 90λεπτο με την ίδια ένταση. Αν δεν κάνει λάθη κι αντέξει μέχρι το τέλος, χωρίς την κούραση να του θολώνει το μυαλό, όλα θα πάνε καλά. Κι ο Σαββίδης θα πρέπει να φέρει παίκτες για να κοντράρει την Σπαρτάκ Μόσχας…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς