20.5 C
Athens

Σε τιμητική λίστα για την αθλητική κουλτούρα ο Αντετοκούνμπο

Μία ακόμα τιμή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς βρίσκεται στη λίστα με τις 50 κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην αθλητική κουλτούρα

Μπορεί να είναι λίγα χρόνια στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά οι οικογενειακές καταβολές και το ήθος που διαθέτει ο Έλληνας σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς δεν έχουν περάσει απαρατήρητες.

Ο «Greek Freak» βρίσκεται στη λίστα της γνωστής ιστοσελίδας «Bleacher Report», η οποία συμπεριλαμβάνει τις 50 κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στην αθλητική κουλτούρα.

Μάλιστα σε αυτή τη λίστα έχει από το ΝΒΑ μόνο τους, Λεμπρόν Τζέιμς, Κέβιν Λοβ, Βίκτορ Ολαντίπο, Γκρεγκ Πόποβιτς και Στιβ Κερ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Όλοι αγαπάνε τον Γιάννη Αντεκουντούμπο. Σε μια εποχή που το μίσος είναι σε υψηλό επίπεδο (στον αθλητισμό αλλά και γενικά), θα πρέπει να ψάξεις σκληρά για να βρεις κάποιον που δεν  συμπαθεί το 23χρονο, δυο φορές All-Star, των Μιλγουόκι Μπακς.  Ένας άνθρωπος με μία όμορφη ιστορία: ο Γιάννης και τα αδέλφια του μεγάλωσαν φτωχά ως παιδιά πρώτης γενιάς Νιγηριανών μεταναστών στην Ελλάδα. Εμπορεύονταν γυαλιά ηλίου και άλλα αντικείμενα στους δρόμους για να βοηθήσουν την οικογένειά τους.  Σε άλλο επίπεδο, τον άνθρωπο που ονομάζεται «Greek Freak» είναι απλά διασκεδαστικό να τον παρακολουθείς, επειδή παίζει με απόλυτη χαρά. Οι κινήσεις του μπορεί, κατά καιρούς, να φαίνονται τόσο απίστευτες ώστε να δείχνουν…ασέβεια», αναφέρει χαρακτηριστικά, φέροντας ως παράδειγμα την θεαματική φάση  που συνέβη τον Δεκέμβριο, σε ένα παιχνίδι ενάντια στη  Γιούτα.

«Ο Γιάννης συχνά μας δίνει μια τέτοια στιγμή – στιγμές που δεν αισθάνεται μόνο τον εαυτό του, αλλά αισθάνεται και κάτι άλλο, κάτι φευγαλέο  που είναι δύσκολο να χωρέσει στο κεφάλι μας. Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, στην περίπτωση του Γιάννη, η υπερβολή θεωρείται δικαιολογημένη. Από καθαρά τεχνική άποψη, μπορεί να είναι αποκάλυψη. Σε μια εποχή που όλο και περισσότερες ομάδες πειραματίζονται και διευρύνουν τους ρόλους της θέσης, ο Γιάννης – ο οποίος φαίνεται ανοσοποιημένος στους περιορισμούς που επιβάλλουν αυτοί οι ορισμοί – είναι η πρωτοπορία. Και για όλη την επιτυχία του, ο Γιάννης εξακολουθεί να είναι έργο σε εξέλιξη που δεν έχει ακόμη αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Έχει γίνει ένας κυρίαρχος καλλιτέχνης, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει ακόμα αρκετό περιθώριο για ανάπτυξη. Καθώς μαθαίνει, θα μπορούσε να ανακαλύψει κάτι για το μπάσκετ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς