23.4 C
Athens

Aυτή είναι η 13χρονη που σκοτώθηκε πέφτοντας στο γκρεμό για να γλιτώσει τις φλόγες (pics)

Αθλήτρια της ποδηλασίας όπως ο πατέρας και ο αδερφός της που απανθρακώθηκαν, αριστούχος του Αρσακείου • Η συγκλονιστική ανάρτηση του φιλόλογου Γιώργου Μπαμπινιώτη για την οικογένεια

Ενα από τα τραγικά θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική ήταν η 13χρονη Εβίτα Φύτρου.

Η Εβίτα όταν εγκλωβίστηκε από τη φωτιά προσπάθησε να βρει διέξοδο στη θάλασσα. Η πρόσβαση όμως ήταν αδύνατη, γιατί εκεί που έφτασε ήταν απόκρημνα βράχια. Στην απελπισία της, ανάμεσα στη φωτιά και το γκρεμό, επέλεξε το γκρεμό. Ηταν όμως μεγάλο το ύψος και με την πτώση της σκοτώθηκε ακαριαία.

Την πτώση της είδε μια γυναίκα-αυτόπτης μάρτυρας που είχε ήδη καταφέρει να κατεβεί από άλλο σημείο στην παραλία που προσπαθούσε να φτάσει το 13χρονο κορίτσι.

Λίγες ώρες αργότερα αποκαλυπτόταν μια οικογενειακή τραγωδία, καθώς βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο πατέρας και ο αδερφός της δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, καθώς ούτε εκείνοι κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες.

Μόνη που απέμεινε ήταν η χαροκαμένη μητέρα, που μόλις πριν δέκα ημέρες είχε αποχαιρετήσει τη δική της μητέρα και βρισκόταν εκείνη την ώρα στην εργασία της στην Αθήνα.

Με το που έγινε γνωστή η οικογενειακή τραγωδία, άρχισαν να γίνονται γνωστές και οι λεπτομέρειες για τη ζωή αυτής της άτυχης οικογένειας.

Η Εβίτα δεν ήταν ένα οποιοδήποτε κορίτσι. Ηταν ένα χαρισματικό παιδί, μαθήτρια στο Αρσάκειο και μάλιστα αριστούχος και παράλληλα αθλήτρια της ποδηλασίας όπως ο πατέρας της και ο 11χρονος αδερφός της, Ανδρέας. Το κορίτσι θεωρούνταν μεγάλο ταλέντο στην ποδηλασία και μάλιστα πρόσφατα είχε πάρει μεταγραφή από την Ακαδημία της ΑΕΚ στον Κρόνο Νίκαιας. Είχε πάθος με την ποδηλασία ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα της.

Ομως, το νήμα της ζωής της κόπηκε τόσο άδικα και με τόσο τραγικό τρόπο από την πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την ανατολική Αττική.

Το συγκλονιστικό μήνυμα του Γιώργου Μπαμπινιώτη

Τα δύο παιδιά και τον πατέρα τους γνώριζε προσωπικά ο φιλόλογος και Πανεπιστημιακός, Γιώργος Μπαμπινιώτης που έγραψε τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook για τη χαρισματική αυτή οικογένεια που έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή.

O κ. Μπαμπινιώτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Μια ασύλληπτη και ανείπωτη τραγωδία!

Δύο μαθητές μας των Αρσακείων και ο πατέρας τους είναι μεταξύ των θυμάτων τής συμφοράς που έπληξε την Αττική. Η Εβίτα, μαθήτρια τής B’ Γυμνασίου, και ο αδελφός της Ανδρέας, μαθητής τής Ε’ Δημοτικού, έχασαν τη ζωή τους με τον πιο τραγικό τρόπο στο Μάτι. Η Εβίτα βρήκε τον θάνατο πηδώντας απελπισμένα στον γκρεμό από ψηλά για να σωθεί και ο Ανδρέας απανθρακώθηκε αγκαλιά με τον πατέρα του, δύο από τα 26 απανθρακωθέντα θύματα τής φωτιάς. Oλοι τους (πατέρας και παιδιά) αθλητές τής ποδηλασίας, άριστοι μαθητές τού Αρσακείου Εκάλης (στην Aνοιξη) τα δύο παιδιά, πολύ καλά και ιδιαιτέρως αγαπητά παιδιά, που ξεχώριζαν στο Σχολείο τους. Το ίδιο καλός και αγαπητός και ο τραγικός πατέρας τους.

Πιο τραγική φιγούρα, όμως, η μάνα, που κλήθηκε να αναγνωρίσει το τσακισμένο από την πτώση σώμα τής Εβίτας και το αγνώριστο απανθρακωμένο πτώμα τού Ανδρέα, μαζί με το επίσης απανθρακωμένο πτώμα τού συζύγου της!

Πώς να περιγράψει κανείς μια τέτοια τραγωδία που ξεπερνάει τα όρια τής ανθρώπινης φαντασίας. Η Αρσακειακή Κοινότητα (δάσκαλοι, συμμαθητές και μαθητές, γονείς, Διοίκηση, απόφοιτοι) θρηνεί τον χαμό μιας (σχεδόν) ολόκληρης οικογένειας των αγαπημένων παιδιών-μαθητών μας που δεν τους άξιζε ένας τόσο άδικος και απάνθρωπος θάνατος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς