27.1 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Εφές 82-86: Με τρομερό Λάρκιν οι Τούρκοι

Η Αναντολού Εφές πήρε μία σπουδαία νίκη στο Παλάου Μπλαουγκράνα, επί της Μπαρτσελόνα με 82-86, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Euroleague και ανέβηκε στο 15-3, ενώ οι Καταλανοί υποχώρησαν στο 13-5.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε ένα πολύ δύσκολο έργο, καθώς ο Βασίλιε Μίτσιτς δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας στη Βαρκελώνη. Έτσι, έπρεπε να βγουν μπροστά νέοι πρωταγωνιστές για την τουρκική ομάδα, κάτι που έγινε, αλλά ο Σέιν Λάρκιν ήταν για ακόμα μία φορά το… πρώτο βιολί της Εφές.

Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε ακόμα μία παράσταση και η Εφές πορεύτηκε στον ρυθμό του. Η τουρκική ομάδα μπήκε στον αγώνα πολύ πιο δυνατά και κατάφερε στο τέλος της πρώτης περιόδου να προηγείται με πέντε πόντους (19-24).

Η συνέχεια ήταν παρόμοια με την Εφές να ελέγχει τον αγώνα και να μην επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να περάσει εκείνη μπροστά στο σκορ.Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με τρεις πόντους (42-45) και την Μπαρτσελόνα να κυνηγά.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Εφές πάτησε γκάζι και με τον Λάρκιν να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα των γηπεδούχων (26 π) μπόρεσε να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά στους οκτώ πόντους (58-66). Όλα έδειχναν ότι η Εφές θα είναι αυτή που θα φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα από τη Βαρκελώνη, αλλά η ομάδα του Πέσιτς είχε άλλα σχέδια.

Στην τελευταία περίοδο, η Μπαρτσελόνα έκανε την τελευταία της προσπάθεια να περάσει μπροστά στο σκορ και να… κλέψει τη νίκη από τους Τούρκους. Με ένα σερί 14-0, οι γηπεδούχοι έκανα το 58-66, 72-66 με τον Μπράντον Ντέιβις να οδηγεί επιθετικά την ομάδα του (20 π).

Ο αγώνας είχε αυτήν την εικόνα στα τελευταία λεπτά, με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να μείνει μπροστά στο σκορ και την Εφές να ολοκληρώσει μία σπουδαία ανατροπή. Με το σκορ στο 79-75 , η Εφές έκανε ένα σερί 7-0 και πήρε τα ηνία του αγώνα για πολύ λίγο με τρίποντο του Σίνγκλετον (79-82), καθώς ο Μίροτιτς ισοφάρισε σε 82-82 στην αμέσως επόμενη φάση.

Ωστόσο, ο Λάρκιν με τέσσερις εύστοχες βολές χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, η οποία πλέον είναι ισόβαθμη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 58-66, 82-86

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς