21.4 C
Athens

Βαλένθια – Ολυμπιακός 91-93: Έβγαλε αντίδραση στην Ισπανία!

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη που τον κρατά ακόμα ζωντανό στο κυνήγι της οκτάδας, καθώς επικράτησε της Βαλένθια στην Ισπανία με 91-93, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Euroleague και ανέβηκε στο 7-11, ενώ η Βαλένθια υποχώρησε στο 8-10.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, καθώς ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μπορεί να αγωνίστηκε αλλά έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό μιας και ακόμα αναρρώνει από τον μικροτραυματισμό του. Αυτή η εξέλιξε έδωσε τη δυνατότητα στον Σάσα Βεζένκοφ να αγωνιστεί σχεδόν 35 λεπτά και να γεμίσει άξια το κενό του Σέρβου σέντερ.

Οι Ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν πολύ σοβαροί και προσηλωμένοι στον στόχο τους και από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν ότι στην Ισπανία βρίσκονται μόνο για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και κατάφερε να προηγηθεί με έξι πόντους (2-8) άμεσα. Ωστόσο, η Βαλένθια αντέδρασε πολύ γρήγορα και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ξεφύγουν, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 16-16.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να διατηρηθεί σε θέση οδηγού, κάτι που κατάφερε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η Βαλένθια βέβαια, μέσα από την σκληρή της άμυνα και τα πολλά κερδισμένα της φάουλ που την οδήγησαν στις βολές δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας. Στα τελευταία 3:43 του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει επιμέρους σκορ 7-9 και να είναι αυτός που έχει το προβάδισμα στην ανάπαυλα με 36-39.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά υπέρ του να αυξηθεί στους οκτώ πόντους (46-54). Η Βαλένθια είχε και πάλι την απάντηση, καθώς η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου μείωσε ακόμα και στους τρεις (55-58). Ο Ολυμπιακός όμως δεν έδειχνε να πτοείται και έτσι έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +7 (63-70) πετυχαίνοντας 31 πόντους στο δεκάλεπτο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, το παιχνίδι είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα στο σκορ. Αρχικά, η Βαλένθια με ένα 7-0 σερί ισοφάρισε σε 70-70, αλλά οι Ερυθρόλευκοι με ένα δικό τους 8-0 πήγαν τη διαφορά και πάλι στους 8 πόντους (70-78). Η Βαλένθια, όμως, εκμεταλλεύτηκε τη χαλαρότητα που έδειξε ο Ολυμπιακός στο επόμενο διάστημα και με δικό της 9-0 πέρασε μπροστά στο σκορ (79-78).

Σε αυτό το σημείο ξεκίνησαν να ξυπνούν μνήμες Μονάχου και ΟΑΚΑ, αλλά οι Κώστας Παπανικολάου (16 π), Σάσα Βεζένκοφ (17 π) και Γιώργος Πρίντεζης (18 π), πήραν πάνω τους επιθετικά τον Ολυμπιακό. Το 79-78, μετατράπηκε σε 80-85, 2:40 πριν από τη λήξη του αγώνα.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι Ερυθρόλευκοι ήταν πολύ ψύχραιμοι και μπόρεσαν να διατηρήσουν το προβάδισμά τους μέσω των ελευθέρων βολών, παίρνοντας εν τέλει τη νίκη με 91-93.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 36-39, 63-70, 91-93

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς