17.8 C
Athens

Τρίκαλα – Λαμία 0-1: Διπλό πρόκρισης για τους «8»

Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Λαμία, η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα περνώντας από την έδρα της τοπικής ομάδας με 0-1.

Το πρώτο ημίχρονο δεν προσέφερε πολλές συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους, δίνοντας έμφαση στη σωστή αμυντική λειτουργία. Ως αποτέλεσμα σημειώθηκαν πολλά σφυρίγματα, διαμαρτυρίες αλλά και διακοπές που επηρέασαν το ρυθμό του αγώνα, με την έως τότε μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα να χάνεται από τους παίκτες των Τρικάλων. Στο 42′ ο Ριζογιάννης μπήκε στην περιοχή κάνοντας το σουτ, με την μπάλα να περνά λίγο έξω. Η Λαμία από την πλευρά της προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ. Καλύτερη στιγμή για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν το «ψαλιδάκι» του Βασιλόγιαννη στο 20′.

Ο ρους της αναμέτρησης άλλαξε με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς στο 51′ μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Μπαχανάκ, ο Ρόμανιτς έπιασε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ζαρόπουλου μετά από κόντρα στον Οικονομόπουλο.

Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να αντιδράσουν ανεβάζοντας σταδιακά την πίεση προς την περιοχή των φιλοξενουμένων χωρίς ωστόσο να σημειώσουν «καθαρή» φάση, εκτός από την ενέργεια του Ντόση στις καθυστερήσεις, ώστε να αποφύγουν την εντός έδρας ήττα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τρίκαλα: Ζαρόπουλος, Σανδραβέλης, Οικονομόπουλος, Γιαννίτσης, Ντόσης, Ριζογιάννης, Τεγούσης, Πέλκας (74′ Πελάεφ), Λώττας, Ελευθεριάδης (67′ Γρηγορόπουλος), Τσίπρας (78′ Παπαγεωργίου).

Λαμία: Κάχριμαν, Βύντρα, Ασίγκμπα, Βασιλόγιαννης, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπάχανακ, Μπουλούλης (62′ Δημούτσος), Ανάκογλου (46′ Καραμάνος), Σάλιακας (82′ Βλαχομήτρος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς