21.4 C
Athens

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 3-1: Έκανε τη διαφορά με τα στημένα

Η αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ στις στημένες φάσεις αποδείχθηκε αρκετή για να υπερκεράσει το εμπόδιο του ανεβασμένου Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ και να επιστρέψει στις νίκες με 3-1. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δεν έθελξε με την απόδοση της, έδειξε… μπερδεμένη στον αγωνιστικό χώρο με τις αλλαγές και για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε απέναντι στην ομάδα του Αγρινίου.

Οι φάσεις ήταν λιγοστές στο ΟΑΚΑ και η Ένωση ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη στο 2′ με τον Ντέλετιτιτς, ωστόσο ο Κνετ έκανε σταθερή επέμβαση. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, όχι όμως και τις ευκαιρίες: Ο Ντίας απείλησε για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 29′ ο Σαμπανάτζοβιτς κέρδισε ένα πέναλτι το οποίο ακόμα και με τη βοήθεια του VAR έδειξε πως επρόκειτο για ένα μαρκάρισμα του Ταχάρ εκτός περιοχής.

Δείτε τη φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες:

Παρόλα αυτά, υποδείχθηκε παράβαση, ο Λιβάγια ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κνετ για το 1-0. Αντί να χτίσει πάνω σε αυτό το προβάδισμα όμως, η ΑΕΚ επαναπαύτηκε και το πλήρωσε: Ο Τζανακάκης έβγαλε ωραία στο δεύτερο δοκάρι και με ωραίο πλασέ ο Ντίας ισοφάρισε σε 1-1 στο 42′, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Μάκη Χάβου να έχει τεράστια ευκαιρία για το 1-2, ωστόσο ο Κέβιν νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μπάρκα.

Με την είσοδο του Βέρντε στο δεύτερο μέρος, η Ένωση περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Παναιτωλικό και σταδιακά κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Ακόμα κι έτσι όμως, η Ένωση δε βρήκε καθαρές ευκαιρίες. Ωστόσο, από κόρνερ του Ιταλού στο 56′, ο Λιβάγια με κεφαλιά έλυσε τον… γόρδιο δεσμό, σε μια φάση που ξεσήκωσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για επιθετικό φάουλ του Κροάτη.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι και στο 77′ ο Λιβάγια κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή που θεώρησε ο διαιτητής Τάσσης πως υπήρξε. Μια δύσκολη φάση, με τους παίκτες του Μάκη Χάβου να έχουν έντονα παράπονα. Ο Κροάτης δεν εκτέλεσε εκείνος για να πετύχει χατ τρικ, το άφησε στον Βέρντε που έγραψε το τελικό 3-1 εν μέσω πολλών διαμαρτυριών…

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Σαμπανάτζοβιτς (46’ Σιμόες), Κρίστιτσιτς, Ντέλετιτς (46’ Βέρντε), Αλμπάνης (84’ Μάνταλος), Λιβάγια, Γιακουμάκης

Παναιτωλικός (Χάβος): Κνετ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Τσιγγάρας, Τζανακάκης (67’ Ντουάρτε), Ταχάρ, Σανιά, Ντίας, Λιάβας (37’ Μιμίτο), Σίεστεντ, Μπαΐροβιτς (75’ Φυτόπουλος)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς