17.1 C
Athens

Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Open, διαιτητές, στελέχη ΕΠΟ: Σαν πολλά δεν έχουν μαζευτεί ρε παιδιά;

Ότι ο Ολυμπιακός καταλήγει, μέσω δημόσιας ανακοίνωσης, να χαρακτηρίζει το πρωτάθλημα «απαξιωμένο και στημένο» είναι, εν πολλοίς, δικό του θέμα.

Μεγάλα παιδιά υπάρχουν στη διοίκηση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, έξυπνοι άνθρωποι έχουν αποδείξει ότι είναι, ικανότατοι στο να παράγουν συλλογισμούς και συμπεράσματα με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους, βγήκαν και τα είπαν. Ανοιχτά και ξάστερα με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις.

Στη διακριτική ευχέρεια του καθένα είναι να αποδεχθεί ή όχι το συμπέρασμα, να το δεχθεί ε μέρει, να το απορρίψει ή να το κάνει ό,τι άλλο θέλει και του κάνει κέφι.

Το μέρος της ανακοίνωσης όμως, που δεν μπορεί ο καθένας παρά να αποδεχθεί ως έχει και να ζητήσει επίσημες απαντήσεις για την αλήθεια των διαπιστώσεων αφορά σε αξιωματούχους αγώνα αλλά και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων και στη σχέση που (επισήμως ανακοινώνεται ότι) τους συνδέει με επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Στις αποκαλύψεις αυτές μια αντίδραση είναι αποδεκτή. Η επίσημη απάντηση εκ μέρους των θεσμικών αρχών του αθλήματος για το βάσιμο ή όχι της αποκαλυπτόμενης σχέσης. Έτερον ουδέν.

Εργάζεται ή όχι η σύζυγος του κ. Παπαπέτρου, διεθνή διαιτητή, σε επιχείρηση συμφερόντων του κ. Σαββίδη;

Εργάζεται ή όχι ο γιος του φίλτατου κ. Μπίκα, παρατηρητή διαιτησίας FIFA, στις ομάδες υποδομής της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

Εργάζεται ή όχι ο γιος του Προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. σε επιχείρηση συμφερόντων του κ. Σαββίδη;

Η απάντηση (οφείλει να) είναι μονολεκτική. Ναι ή όχι. Ενδιάμεση προσέγγιση απαγορεύεται δια ροπάλου, καθώς θα κριθεί ως απόπειρα να μας δουλέψουν οι αρμόδιοι.

Συμβαίνουν όσα καταγγέλλονται; Έχουν βάση οι καταγγελίες περί στοργικής σχέσης του κ. Ιβάν Σαββίδη με συζύγους και τέκνα ισχυρότατων αξιωματούχων αγώνα και του προέδρου του καθοριστικού πειθαρχικού οργάνου της Ε.Π.Ο.;

Ανάλογα με τις απαντήσεις (τις οποίες άμεσα απαιτείται να ζητήσουν και οι επιτετραμμένοι της FIFA και της UEFA, ώστε να ενημερώσουν ανάλογα τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές) ο καθένας είναι σε θέση να κρίνει, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να συμφωνήσει πλήρως με τον Ολυμπιακό ή να αποδεχθεί τη σκληρή γλώσσα της ανακοίνωσης του.

Προσοχή! Οι απαντήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν και παρελθόντα χρόνο, όπως συνέβη μες την περίπτωση του υιού και του πατρός Σταμαδιάνου, στην υπόθεση του βουλεύματος για τη δίκη των «28». Τότε, τα πληρωμένα πιστόλια, οι εργολάβοι της παραπληροφόρησης διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για «το μέγα θέμα που προκύπτει, επειδή ο υιός Σταμαδιάνος υπήρξε για ένα δίμηνο, δυο χρόνια πριν ο πατέρας ασχοληθεί με το βούλευμα, εκπρόσωπος της Football League στην Α’ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο.». Κραυγές και αναθέματα για «το τεράστιο ηθικό θέμα που προκύπτει» και καθημερινό bulling σε έναν εν ενεργεία Πρόεδρο Εφετών ενόψει της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών στο οποίο προήδρευε.

Δεν κάνει να τα ξεχνάμε αυτά, γιατί διδάσκουν σκληρά μαθήματα.

Απαντήσεις, λοιπόν, έστω κι αν η ανακοίνωση του Ολυμπιακού είναι διατυπωμένη με τέτοια και τόση κατάφαση που δεν αφήνει περιθώρια ελιγμών. Χωρίς υπεκφυγές… Τα υπόλοιπα θα τα βρει η υπηρεσία!

Υ.Γ. Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Open Channel (και κάτι άλλα που λέγεται ότι έρχονται άμεσα)… Σαν πολλά δεν έχουν μαζευτεί για να κάνει κάποιος ότι δεν τα βλέπει mister Lakovic;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς