17.1 C
Athens

Ομολογία δίχως ξύλο: Η σύζυγος Παπαπέτρου εργαζόταν στο Open δίχως να έχει ενημερωθεί αρμοδίως η FIFA!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει μερικές από τις πιο μαύρες ιστορίας του. Σχεδόν σε καθημερινή βάση βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αν το 1% εξ αυτών αφορούσε άλλη ομάδα (τον Ολυμπιακό δηλαδή), θα είχαν μπει τα τανκς στο Πάρκο Γουδή. Μετά τις αποκαλύψεις – σοκ περί αγοραπωλησίας προπονητηρίου κάτω από το τραπέζι μεταξύ ομάδων της Super League, σειρά παίρνει τώρα η έμμισθη σχέση στενών συγγενικών προσώπων διαιτητών με συγκεκριμένο ιδιοκτήτη ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε σήμερα ότι ο γιος του παρατηρητή του αιώνιου ντέρμπι, Γιώργου Μπίκα, εργάζεται στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Επίσης, έγινε αναφορά στη σύζυγο του διαιτητή Παπαπέτρου η οποία εργάζεται στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, Open. Σε αυτή τη σοβαρότατη καταγγελία, η «απάντηση» της άλλης πλευράς δόθηκε μέσω γνωστού και μη εξαιρετέου σάιτ, το οποίο όμως στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τις θέσεις της ομάδας του αφεντικού του, ουσιαστικά τον έκαψε!

Ο λόγος γίνεται για τη δημοσιογράφο Μάρτζι Λαζάρου, η οποία – σύμφωνα με την… απάντηση του εν λόγω Μέσου – δεν έχει πλέον έμμισθη σχέση με το Open του Σαββίδη, αλλά με την παραγωγή της εκπομπής του Νίκου Κοκλώνη, η οποία ωστόσο προβάλλεται στο συγκεκριμένο κανάλι. Η έμμισθη σχέση με το Open σταμάτησε το καλοκαίρι του 2019 και στις αρχές Σεπτέμβρη δημοσιεύτηκε η αναγγελία γάμου του ζευγαριού. Πολύ βολικά όπως θα υποστήριζε κάποιος καχύποπτος, ο εργοδότης άλλαξε πάνω στην κρίσιμη στιγμή, δίχως παρ’ όλα αυτά να μεσολαβήσει ουσιαστική αλλαγή στην επαγγελματική ζωή της κυρίας Λαζάρου: στο Open εργαζόταν, σε εκπομπή του Open συνεχίζει να εργάζεται…

Όλα αυτά βεβαίως δεν θα είχαν σχεδόν καμία σημασία, αν ο Τάσος Παπαπέτρου είχε ενημερώσει αρμοδίως τη FIFA και την UEFA για τη σχέση του με τη Μάρτζι Λαζάρου, από τη στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο τελεί υπό επιτροπεία. Διότι ναι μεν ο γάμος έγινε τον Νοέμβριο, ωστόσο το ζευγάρι γνωρίστηκε ενόσω η κυρία Λαζάρου βρισκόταν επισήμως στο δυναμικό του καναλιού του Ιβάν Σαββίδη. Οι καλά γνωρίζοντες τα θέματα της διαιτησίας επιμένουν πως εφόσον είχε μεσολαβήσει αυτή η ενημέρωση, ο Παπαπέτρου δεν θα είχε το σήμα της FIFA στο στήθος.

Ανεξάρτητα από θέματα κανονισμών και υποχρεώσεων όμως, εκείνο που προέχει είναι το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. Το οποίο λέει πως ένας διαιτητής Super League σχετίζεται με δημοσιογράφο που ανήκε στο δυναμικό καναλιού ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη και που συνεχίζει έστω και εμμέσως να έχει σχέση με το εν λόγω κανάλι. Έστω και με διαφορετικό εργοδότη, που κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να υποθέσει ότι επί της ουσίας πρόσφερε «εξυπηρέτηση». Και σε ιδανικά βολικό τάιμινγκ μάλιστα.

Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό γύρω από όλες αυτές τις περίεργες συμπτώσεις. Κάποιος όμως σε αυτό το ρημάδι το κράτος θα πρέπει να ερευνήσει και αυτή την υπόθεση, η οποία προστίθεται σε έναν ακόμη σωρό «συμπτώσεων» που στην κορυφή τους βρίσκεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ. Και της ΕΠΟ, μέσω της δημόσιας παραδοχής περί «δικού μας» προέδρου, του Βαγγέλη Γραμμένου…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς