24.5 C
Athens

Τετράποδες απώλειες και τετράποδες αναζητήσεις μέσα στα αποκαΐδια (pics)

Σκύλοι, γάτες, λαγοί, χελώνες, σκαντζόχοιροι και αλεπούδες ανάμεσα στα θύματα της πυρκαγιάς • Αλλα κατοικίδια σώθηκαν και άλλα αναζητούν τους ιδιοκτήτες τους

Μέσα στον γενικευμένο πανικό της πύρινης λαίλαπας πολλοί ήταν αυτοί που έχασαν ή δεν πρόλαβαν να γυρίσουν για να μαζέψουν τα κατοικίδιά τους. Πολλά ζωάκια, σκύλοι και γάτες είτε δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τα αφεντικά τους είτε χάθηκαν μαζί τους.

Χάθηκαν βεβαίως και αρκετά άλλα ζώα, όπως αλεπούδες, σκαντζόχοιροι, λαγοί και χελώνες, αλλά αυτά δεν είχαν ιδιοκτήτη. Πολλά από αυτά βρέθηκαν απανθρακωμένα, αφού παγιδεύτηκαν από τις φλόγες ή με σοβαρά εγκαύματα σε όλο τους το σώμα.

Πολλοί σκύλοι και γάτες βρέθηκαν επίσης σώοι αλλά με καμένα τα πατουσάκια τους, αφού περιπλανήθηκαν μέσα στη φωτιά.

Φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές άρχισαν την επιχείρηση διάσωσης και καταγραφής των άτυχων ζώων με το πρώτο φως της ημέρας, ακόμα όμως δεν είναι σε θέση να υπολογίσουν τον ακριβή αριθμό.

Συγκινούν οι αναρτήσεις στο Facebook τόσο όσων έχασαν τα ζωάκια τους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και τα αναζητούν όσο και εκείνων που βρήκαν κάποια από αυτά, ταλαιπωρημένα και τρομαγμένα και τα φιλοξενούν προσωρινά στο σπίτι τους.

Ηδη έχουν βρεθεί πολλά αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα στον δρόμο, που δείχνουν ταλαιπωρημένα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πολλές απανθρακωμένες γάτες και άγρια ζώα όπως χελώνες, αλεπούδες κ.ά.

Στις σελίδες των φιλοζωικών οργανώσεων στο Facebook μπορείτε να δείτε ανακοινώσεις για ζώα που βρέθηκαν ή αναζητούνται:

FB: Πήγασος Φιλοζωική Ραφήνας Πικερμίου

FB: Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα

FB: Φιλοζωική Κίνηση Μεγάρων-Ν.Περάμου

FB: ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Αγριας Ζωής

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς