33.5 C
Athens

Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο Θάνο Μικρούτσικο (pics)

Φτωχότερη είναι η ελληνική μουσική σκηνή και συνολικά η Ελλάδα με την απώλεια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου σε ηλικία 72 ετών.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (30/12) λίγο μετά τις 14:30 η πολιτική κηδεία του στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών με συγγενείς, φίλους, εκπροσώπους της καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής της χώρας να αποχαιρετούν τον εμβληματικό καλλιτέχνη σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης. Μεταξύ αυτών, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Λιάνα Κανέλλη, η Λίλα Καφαντάρη, ο Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Γιάννης Κούτρας, η Μαρία Φαραντούρη, ο Σταματης Κραουνάκης, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας και η Σοφία Βόσσου. Από το πρωί η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα και πλήθος κόσμους έσπευσε για να τον αποχαιρετήσει.

Η μουσική που ακούστηκε ήταν από το «Για το φτωχό Β.Β.» και τον στίχο «εγώ ο Μπέρτολτ Μπρέχτ από τα μαύρα δάση», σύνθεση του ίδιου του Θάνου Μικρούτσικου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημ. Κουτσούμπα, ο οποίος εκφώνησε επικήδειο λόγο, όπως έκανε και η κόρη του συντετριμμένη. Μεταξύ άλλων, είπε: «Και αν αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, κάπου στον Σταυρό του Νότου κράτησε μου ζεστό το πιάνο για όταν θα ξανασυναντηθούμε. Σ’αγαπάω».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς