15.9 C
Athens

Αχ, Ελλάδα, σ’αγαπώ. . .

Ψυχή βαθιά οι οργανωμένοι, πρώτοι έτρεξαν να βοηθήσουν και να δώσουν αίμα. Και δεν είναι «αλήτες», ο νους τους είναι αληταριό…

Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά στον όλεθρο της Αττικής. Ξεκίνησαν για το Μάτι, προκειμένου να βοηθήσουν και πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, κατευθύνθηκαν και στο «Σισμανόγλειο» για να δώσουν αίμα!

Ναι, αυτοί οι «περιθωριακοί τύποι», όπως τους «βάφτισε» το ελληνικό κατεστημένο, προκειμένου να καλύψει δικές του ανομίες, πήγαν να δώσουν αίμα και να θέσουν τον εαυτό τoυς στις προσταγές της Πολιτικής Προστασίας στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με όσα έγραψαν στα social media, το έκαναν αυτό, γιατί πρώτον, έτσι ένιωσαν και δεύτερον, γιατί δεν μπορούν ν’ ακούν άλλο κάποια κομματόσκυλα να… γαυγίζουν στις τηλεοράσεις από τις πρώτες στιγμές της ημέρες και τους υπόλοιπους νεολαίους να το παίζουν «επαναστάτες του καναπέ».

Όλοι τους, κάλεσαν όλους στο φευγιό για την Ανατολική Αττική. Δεν ζήτησαν κανένα πιστοποιητικό οπαδικών φρονημάτων. «Τώρα έχουμε μια εθνική τραγωδία, για τα οπαδικά, έχουμε καιρό», είπαν στα ραδιόφωνα κι έγραψαν στα social media.

Αυτοί όλοι που η «καλή κοινωνία του Ψινάκη» και των άλλων «καθωσπρεπιστών» και «σεμνότυφων», τους θεωρεί «παρακατιανούς» και πολίτες «δεύτερης κατηγορίας». Μόνο που αυτά τα παιδιά συσπειρώθηκαν εμπρός στον όλεθρο. Οι της «καλής κοινωνίας» χόρευαν ζεϊμπέκικο στη Μύκονο.

Αυτά τα παιδιά, οι οργανωμένοι οπαδοί, είναι το πιο ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτό θεωρηθεί υπερβολή, να μας πείτε, ποια άλλη κοινωνική ομάδα κινητοποιήθηκε άμεσα, έφτασε στις κατακαμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και μετά, έδωσε αίμα.

Οι οργανωμένοι, «στιγματισμένοι» της ψεύτικης ελληνικής κοινωνίας των μηδενικών, όσο και μηδενιστικών αξιών έχουν ψυχή βαθιά. Αυτό αποδεικνύουν. Αν κάποιος σπάσει το κέλυφός τους, αυτό θα διαπιστώσει. Ναι, αυτά τα παιδιά του μόχθου και του μεροκάματου, οι «αλήτες» της ψευτοκοινωνίας, που έχουν μοναδικό αδιέξοδο εναλλαγής συναισθημάτων την ομάδα τους, αφού αυτή η χώρα δεν μπορεί να τους προσφέρει απολύτως τίποτα. Ο νους τους είναι αληταριό, δεν είναι αλήτες.

Η κίνησή τους αυτή ήταν μία γροθιά στο στομάχι όλων των «επιτήδειων» που τους θέλουν χωρισμένους, τσακωμένους και να πλακώνονται, προκειμένου να στρέφουν σ’ αυτούς την Κοινή Γνώμη κι όχι στα πραγματικά προβλήματα, που είναι η ανεργία, η ανέχεια, η καταρράκωση της προσωπικότητας των κατοίκων της Ελλάδας.

Ένα πράγμα φοβάται και τρέμει διαχρονικά, αυτό που θεωρείται «πολιτικό κατεστημένο» στην Ελλάδα. Μη τυχόν και συσπειρωθούν οι οργανωμένοι των γηπέδων. Αυτή είναι η μόνη έγνοια τους. Διότι αν το κάνουν, κάποιοι θα είναι στο δρόμο κάθε μέρα, είναι δύσκολοι στην αντιμετώπιση…

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Αθήνα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφάσισε πως οι εισπράξεις από το ματς με τη Βασιλεία, θα διατεθούν στους πληγέντες. Με τις ευλογίες των οργανωμένων. Άλλωστε, σ’ εκείνες τις γειτονιές ο Ρασούλης με τον Παπάζογλου τραγουδούσαν, «Αχ, Ελλάδα, σ’ αγαπώ»…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς