17.3 C
Athens

Χρυσός ο Γιάννης Σγουρόπουλος

Ο αθλητής του Ολυμπιακού επιβεβαίωσε το τεράστιο ταλέντο του και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

«Πάτησε» κορυφή ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο αθλητής του Ολυμπιακού, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αγωνιζόμενος με το εθνόσημο και δόξασε την Ελλάδα με την εντυπωσιακή παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κλουζ Ναπόκα, της Ρουμανίας.

Ο 18χρονος άσος, στον 3ο γύρο νίκησε με 4-1 σετ τον Γερμανό Σέντρι Μέισνερ, στη συνέχεια επιβλήθηκε του Ρώσου Βλαντιμίρ Σιντορένκο (νούμερο 9 στο αγώνισμα) με 4-0 σετ και έπειτα του Ιταλού Ματέο Μούτι (Νο 8) με 4-2 για να πάρει την πρόκριση στην τετράδα.

Στα ημιτελικά, το 2ο φαβορί του ταμπλό και κάτοχος του τίτλου από πέρσι, κατέβαλλε τον Ρώσο Μαξίμ Γκρέμπνεφ (Νο 25) με 4-1 και στον τελικό αντιμετώπισε τον Σουηδό Τρουλ Μέρεγκαρντ και επιβλήθηκε με 4-3 ( 9-11, 8-11, 11-2, 9-11, 11-8, 11-5 και 11-7), πραγματοποιώντας σπουδαία ανατροπή από το 1-3 στα σετ που βρέθηκε πίσω.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος επιβεβαίωσε το τεράστιο ταλέντο του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου, διατηρώντας τα σκήπτρα και σημειώνοντας ένα επίτευγμα πολύ σπάνιο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για Έλληνα αθλητή (και πιθανόν μοναδικό για την κατηγορία των νέων).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς