20.8 C
Athens

Διακοπή του πρωταθλήματος ανακοινώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Ραγδαίες εξελίξεις και άμεση συνάντηση των τεσσάρων μεγάλων, ώστε να μπουν κανόνες υπό τις οδηγίες FIFA και UEFA.

Την διακοπή του πρωταθλήματος είναι έτοιμος ν’ ανακοινώσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τα όσα συμβαίνουν με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους διαιτητές και τα στελέχη της ΕΠΟ, αλλά και τις αντιπαραθέσεις των μεγαλοπαραγόντων.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σταθμίζει τις επιπτώσεις που θα έχει η απόφασή του, η οποία δεν θα γίνει για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά θα πλαισιωθεί από μια σειρά πρωτοβουλιών που θα εκτονώσουν την κατάσταση, θα λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας στους διαιτητές και θα αποτελέσει την βάση προκειμένου να υπάρξει εξομάλυνση και ολοκλήρωση του… μίνι μαραθωνίου χωρίς ανάλογες εντάσεις.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού το τελευταίο διάστημα είναι σε επαφή με τους αξιωματούχους της FIFA και της UEFA, προκειμένου να γίνει μια συντονισμένη κίνηση που θα έχει ορατά αποτελέσματα και θ’ αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία του ελληνικού ποδοσφαίρου πριν την διεθνή απομόνωση.

Οι εξελίξεις οδηγούν σε επίσπευση της συνάντησης FIFA-UEFA με τους Big 4 για την εξεύρεση λύσεων. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ιβάν Σαββίδης και ο Γιάννης Αλαφούζος θα κληθούν να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου και να προχωρήσουν σε συμφωνία κυρίως με νέους κανόνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόταση των υπερεθνικών (πρόεδρος εκτός ενώσεων, ΚΕΔ από λίστα ξένων πρώην διαιτητών, ΕΕ με συγκεκριμένα άτομα/συμπεριλαμβανομένων πρώην διεθνών ποδοσφαιριστών) είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσει. Όμως πλέον δεν μπορεί να περιμένει το καλοκαίρι. Αυτό το αντιλήφθηκε και ο Χέμπερτ Χούμπελ που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δείχνοντας τον δρόμο για την επίλυση του προβλήματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς