16.1 C
Athens

Σαλισού: Σε τιμή ευκαιρίας ο στόπερ-αποκάλυψη της φετινής La Liga

Τον λένε Μοχάμεντ Σαλισού και είναι ο παίκτης που συγκεντρώνει τα βλέμματα επάνω του με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί (και) στο φετινό ισπανικό πρωτάθλημα. Ο υψηλόσωμος (1.91) 20χρονος στόπερ είχε ταχύτατη εξέλιξη και βρέθηκε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τις ακαδημίες της Βαγιαδολίδ στην πρώτη ομάδα, με τον τεχνικό του συλλόγου, Σέρχιο Γκονθάλεθ, να του δίνει αμέσως την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στο κορυφαίο επίπεδο.

Μαζί με τον Ολίβας, ο Γκανέζος στόπερ που βρίσκεται κοντά σε μια κλήση στην Εθνική ομάδα της χώρας του έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο και ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σαουθάμπτον είναι δύο ομάδες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του, με τη ρήτρα των 12.000.000 που έχει στο συμβόλαιο του να θεωρείται steal αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για έναν γρήγορο στόπερ με αντίληψη στις φάσεις, που βγαίνει πρώτος στην μπάλα και είναι δυνατός στον αέρα.

Επιπλέον, είναι πολύ καλός για την ηλικία του με την μπάλα στα πόδια (αγγίζει ποσοστό ακρίβειας στις μεταβιβάσεις στο 81% χωρίς να παίζει πολύ παράλληλα), ενώ έχει μέσο όρο 4.8 απομακρύνσεις ανά παιχνίδι.

Αρχές Ιανουαρίου του 2019 ο Σαλισού έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Βαγιαδολίδ και το φινάλε της ονειρεμένης αυτής χρονιάς για τον ίδιο τον βρίσκει να έχει ήδη ανανεώσει δις το συμβόλαιο του, με τον μεγαλομέτοχο του συλλόγου, Ρονάλντο και τον τεχνικό διευθυντή να διαμηνύουν πως δεν σκοπεύουν να τον δώσουν έτσι εύκολα. Μάνατζερ του παίκτη είναι ο πατέρας του Χουάν Μάτα. Ίσως αυτό κάνει πιο εύκολη την υπόθεση για τη Γιουνάιτεντ αν πράγματι ενδιαφέρεται για τον αποκτήσει…

«Το είδωλο μου είναι ο Ουμτιτί, μου αρέσει όπως παίζει γιατί είναι καλός με και χωρίς την μπάλα. Οι φίλοι μου στην Γκάνα με παρακολουθούν και με φωνάζουν έτσι», είχε αναφέρει σε δηλώσεις του ο νεαρός κεντρικός αμυντικός.

Με το συμβόλαιο του να ολοκληρώνεται το 2022, την τιμή αποδέσμευσης του να είναι 12.000.000 και σε 17 εμφανίσεις τη φετινή σεζόν (με ένα -παρθενικό- γκολ, αυτό κόντρα στην Έιμπαρ), μοιάζει δεδομένο πως είτε το προσεχές καλοκαίρι, είτε το επόμενο θα αγωνίζεται σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα. Ο ίδιος δεν αγχώνεται: Συνεχίζει να μαθαίνει ισπανικά και να δουλεύει με ηρεμία, ενώ προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο του στο σπίτι βλέποντας ταινίες και διαβάζοντας βιβλία. Πάρτι άνιμαλ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς