17.8 C
Athens

Τότεναμ – Τσέλσι 0-2: Οι πρώην πικραίνουν τον Μουρίνιο! (vids)

Μέχρι πριν από λίγη ώρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε σχεδόν το απόλυτο σε αγώνες πρωταθλήματος με την Τότεναμ. Το «σχεδόν» οφειλόταν στη μια και μοναδική απώλεια στα πρώτα πέντε παιχνίδια του, την ήττα στο Ολντ Τράφορντ από τη Γιουνάιτεντ.

Απόψε, ήρθε η σειρά μιας άλλης πρώην και μάλιστα της πιο αγαπημένης, για να πικράνει τον Πορτογάλο τεχνικό. Η Τσέλσι του άλλοτε παίκτη του, Φρανκ Λάμπαρντ, πέρασε σα σίφουνας από το Tottenahm Stadium, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον σκόρερ και των δυο τερμάτων, Γουίλιαν. Ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ στο 12′ και στο 45’+4′ ευστόχησε σε πέναλτι για το 0-2, που παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 62′, αφού χρειάστηκαν δυο λεπτά στον διαιτητή της αναμέτρησης μέχρι να αποφασίσει ότι το αντιαθλητικό χτύπημα εκτός φάσης του Σον στον Ρούντιγκερ ήταν για κόκκινη κάρτα. Με τις τελικές να είναι 13-5 υπέρ της Τσέλσι και την Τότεναμ να κάνει το μοναδικό σουτ προς την εστία των «μπλε» στις καθυστερήσεις, το τελικό 0-2 ήρθε απολύτως φυσιολογικά. Η Τσέλσι έκανε ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης που οδηγεί στο Champions League της επόμενης σεζόν, ενώ η Τότεναμ έχασε σημαντικό έδαφος στο κυνήγι των συμπολιτών της, που είναι και οι βασικότεροι ανταγωνιστές για μια θέση στην τετράδα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς