20.9 C
Athens

Πρωταθλήτρια Κόσμου η Λίβερπουλ, 1-0 τη Φλαμένγκο

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων είναι δικό της! Η Λίβερπουλ ολοκληρώνει το 2019 με ένα φανταστικό τρόπο, καθώς κατέκτησε ένα τρόπαιο που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στην πλούσια συλλογή της. Είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες (1981, 1984, 2005), με την πρώτη εξ’ αυτών να είναι απέναντι στη Φλαμένγκο του Ζίκο. Το Σάββατο (21/12) η Λίβερπουλ πήρε μια… άτυπη ρεβάνς.

Στον δραματικό τελικό της διοργάνωσης, οι Κόκκινοι επιβλήθηκαν με 1-0 της Φλαμένγκο στην παράταση χάρη στο γκολ που σημείωσε στο 99′ ο Φιρμίνο. Για να φτάσει το ματς στην παράταση χρειάστηκε η Φλαμένγκο να δείξει το… μέταλλο της! Παρότι παραλίγο να βρεθεί πίσω στο σκορ με τις διαδοχικές καλές στιγμές της Λίβερπουλ, ισορρόπησε μετά το εικοσάλεπτο και ξεκίνησε να απειλεί με Ριμπέιρο και Ενρίκε.

Ο Βραζιλιάνος σταρ, Γκαμπιγκόλ, έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Άλισον στο δεύτερο μέρος και σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις (53′, 66′ και 69′). Και στις τρεις περιπτώσεις όμως βρίσκει τείχος. Το ματς έμεινε στο 0-0 και οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου εννέα λεπτά μετά την έναρξη της ο Μανέ έβγαλε για τον Φιρμίνο και ο Βραζιλιάνος πλήγωσε τους συμπατριώτες του με το μοναδικό γκολ που έκρινε το παιχνίδι!

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον, Κεϊτά (100′ Μίλνερ), Τσάμπερλεϊν (75′ Λαλάνα), Φιρμίνο (106′ Οριγκί), Σαλάχ (120′ Σακίρι), Μανέ

Φλαμένγκο (Ζόρζε Ζέσους): Ντιέγκο Αλβες, Ραφίνια, Μάρι, Φιλίπε Λουίς, Κάιο, Εβέρτον (82′ Ντιέγκο), Αράο, Ντε Αρασκαέτα (77′ Βιτίνιο), Ζέρσον (102′ Λίνκολν), Ενρίκε, Γκάμπριελ.

 

Οι καλύτερες στιγμές του τελικού:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς