17.9 C
Athens

Λαμία – ΑΕΚ 0-0: Σκουλάς και VAR έσωσαν τον βαθμό για την Ένωση

Δύσκολη φαίνεται πως είναι η ορατότητα στη Λαμία, αφού στο ΔΑΚ έχει υπάρξει μια με το πέναλτι εκτός περιοχής του Λιβάγια που είχε σφυρίξει ο Βάτσιος υπέρ της ΑΕΚ, μια το χέρι του Βιεϊρίνια στο περσινό ματς της ομάδας της Φθιώτιδας κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως αν πέρσι υπήρχαν δικαιολογίες, αυτές φέτος δεν θα πρεπε να υφίστανται.

Γιατί; Γιατί υπάρχει το VAR που υποτίθεται πως υπάρχει για να δίνει λύσεις δεν είναι εκεί στις τρανταχτές φάσεις, σαν αυτή που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου. Ένα καθαρότατο χέρι του Σιμόες δεν έγινε ορατό ούτε από τον Σκουλά, αλλά ούτε και από το VAR, αφού κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία να πει στον διαιτητή να δει αυτό που (πιθανώς) του διέφυγε στο 49′.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση πραγματοποίησε μία ακόμα νωχελική εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος έδωσε ξανά έμφαση στο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία στο ξεκίνημα, με τον Θεοδωρόπουλο αρχικά να σώζει το τετ α τετ του Ολιβέιρα και στο 9′ το σουτ του Βασιλόγιαννη για τους γηπεδούχους να σταματά στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Με την αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα και την είσοδο του Γιακουμάκη, η Ένωση έχασε τον έλεγχο και φάνηκε ακόμα λιγότερο επιθετικά. Στη φάση που σημάδεψε το παιχνίδι στο 49′ η Λαμία βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, ωστόσο ο Βράνιες έσωσε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή στο σουτ του Τιρόνε. Έχει υπάρξει χέρι του Σιμόες που όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, κανείς από τους άμεσα εμπλεκόμενους δεν είδε.

Η ΑΕΚ είχε μόλις μια καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 79′, όταν το σουτ του Γιακουμάκη σταμάτησε στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου, ενώ η Λαμία κέρδισε μέτρα, είχε δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Μπεχαράνο (κεφαλιά που κατέληξε άουτ και μακρινό σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Τσιντώτας), αλλά δεν πήρε κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά διατήρησε το αήττητο στην έδρα της!

Λαμία (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Βάντερσον, Βύντρα, Αντέτζο, Ασίγκμπα, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τιρόνε (73′ Σάλιακας), Βασιλόγιαννης (91 Μπουλούλης), Τουράμ

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης (46′ Αλμπάνης), Λόπες, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια, Ολιβέιρα (44′ Γιακουμάκης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς