17.6 C
Athens

Αστέρας – Ξάνθη 5-0: Πρώτη νίκη Ράσταβατς, σε πλήρη αποσύνθεση οι Ακρίτες

Μετά από σχεδόν δύο μήνες συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Αστέρας Τρίπολης επανήλθε στις νίκες με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Οι Αρκάδες σκόραραν πέντε φορές (5-0) απέναντι σε μια Ξάνθη που βρίσκεται σε κατάσταση… αποσύνθεσης. Δεν είναι μόνο οι γκέλες, αλλά και η δυσκοιλιότητα στο γκολ, αφού ούτε με τον Γιώργο Παράσχο καταφέρνει να βρει δίχτυα, ενώ η εικόνα της δεν δείχνει ομάδα που θα μπει τελικά στην εξάδα.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα της Τρίπολης πέτυχε την πρώτη της νίκη με τον Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο. Ο Σέρβος… πίκρανε την πρώην ομάδα του, η οποία με τη σειρά της έβαλε βάσεις νίκης από νωρίς και έδιωξε το όποιο άγχος, παίζοντας και ωραίο ποδόσφαιρο.

Μόλις στην πρώτη του τελική, ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Στο 13′ ο Μπαράλες έκλεψε, ο Σίτο συνεργάστηκε με τον Ορτέγκα και ο τελευταίος έβγαλε ξανά για τον Ισπανό που από κοντά νίκησε τον Άμπαντ για το 1-0. Οι μεσοεπιθετικοί των γηπεδούχων είχαν κέφια και λίγα λεπτά αργότερα (21′) ο Σίτο έβγαλε σέντρα για τον Καπίγια που με κεφαλιά-ψαράκι έγραψε το 2-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Η Ξάνθη αδυνατούσε να απειλήσει και παρά την είσοδο του Στάρτζεον η εικόνα δεν άλλαξε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Πορτογάλος δημιούργησε τη μία από τις δύο καλές στιγμές των φιλοξενούμενων στο 67′ όταν το πλασέ του σε τετ α τετ απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Παπαδόπουλο.

Ο Αστέρας είχε την υπεροχή και την καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο 83′ ο Καπίγια μοίρασε για τον Λουίς Φερνάντεθ για το 3-0. Οι Αρκάδες δεν σταμάτησαν εκεί, αφού τρία λεπτά αργότερα με χρήση VAR κέρδισαν πέναλτι: Ο Τερκί χτύπησε τον Τασουλή εκτός περιοχής και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, ο Μπαράλες ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άμπαντ για τέταρτη φορά.

Μάλιστα, υπήρχε και… κερασάκι στην τούρτα, όταν στο 95′ ο Ντάνι Σουάρεθ με κεφαλιά από την εκτέλεση φάουλ του Καπίγια έφερε τον… διασυρμό της Ξάνθης, η οποία κινδυνεύει να χάσει εντελώς το τρένο των πλέι οφ.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ορτέγκα, Σουάρεθ, Βαλιέντε (76′ Μπόρχα Φερνάντεθ), Ματρικάρντι, Μουνάφο, Λουίς Φερνάντεθ (90’+2′ Δουβίκας), Καπίγια, Σίτο (59′ Τασουλής), Μπαράλες.

Ξάνθη (Παράσχος): Αμπάντ, Μαλεζάς (66′ Μουλέν), Λισγάρας, Καρασαλίδης, Τερκί, Φασίδης, Ντε Λούκας (35′ Μπαριέντος), Καμαρά, Εντουάρντο, Ντε Αμορίμ (46′ Στάρτζεον), Φοσέ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς