20.8 C
Athens

Μπουρλότο από την ΕΠΟ με στόχο το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Μπουρλότο στο πρωτάθλημα βάζει η ΕΠΟ με αλλαγή του προγράμματος, στηριζόμενη και… στηρίζοντας ουσιαστικά την αποχή των διαιτητών. Η μήνυση του Αχιλλέα Μπέου σε Σιδηρόπουλο και Μανούχο, έδωσε την πάσα στους διαιτητές να εξαγγείλουν αποχή και την Ομοσπονδία να την… υιοθετήσει! Στηρίζει τα αιτήματα ο Βαγγέλης Γραμμένος; Και αν ναι, από ποιους περιμένει να πάρουν μέτρα; Μήπως η ΕΠΟ ήταν αυτή που τελικά ολιγώρησε; Αντί λοιπόν να υπάρξουν δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες από την Ομοσπονδία, ώστε να ξεπεραστεί το πρόβλημα της αποχής, τι έγινε;

Η ΚΕΔ της ΕΠΟ την υιοθέτησε και τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής δεν θα γίνουν! Αυτό συνεπάγεται σοβαρές συνέπειες στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού, καθώς όλο το πρόγραμμα των ομάδων γίνεται άνω κάτω. Εφόσον το πρόγραμμα του πρωταθλήματος πάει μια αγωνιστική πίσω, τότε ανοίγεται ένας… Γολγοθάς στον δρόμο της ομάδας του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός θα κληθεί να πάει στην Τούμπα την 1η Μαρτίου, μετά από ταξίδι στο Λονδίνο για τον επαναληπτικό με την Άρσεναλ στους 32 του Europa League! Με βάση το αρχικό – πριν την αποχή – πρόγραμμα, ο Ολυμπιακός θα έπαιζε στις 20 Φεβρουαρίου με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη και χωρίς να υποχρεωθεί σε μετακίνηση θα συνέχιζε στον Πειραιά την προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Θα είχε δηλαδή απλά και μόνο μια μετακίνηση από τον Πειραιά στη Θεσσαλονίκη.

Με τα νέα δεδομένα ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί Άρσεναλ και Πανιώνιο σε τέσσερις ημέρες και στη συνέχεια θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Αγγλία στις 27 Φεβρουαρίου. Μετά το ταξίδι, θα υποχρεωθεί σε δεύτερη μετακίνηση – στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά – για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ με τους παίκτες του εξουθενωμένους από τις μετακινήσεις και την βαρύτητα των αναμετρήσεων.

Πώς προέκυψαν τα νέα δεδομένα;

Η ΚΕΔ του Βίτορ Μέλο Περέιρα, έστειλε σήμερα mail στους διαιτητές ενημερώνοντας το σώμα ότι θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο τις ημερομηνίες που είναι προγραμματισμένη η αποχή των διαιτητών. Αυτό σημαίνει αυτόματα, πως η αποχή θεωρείται τελειωμένη και δεν θα έχουμε αγωνιστική δράση στη Super League 1 μετά την 17η αγωνιστική. Τις ημερομηνίες των αγώνων δηλαδή, η ΕΠΟ όρισε σεμινάρια διαιτητών!!! Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία των διαιτητών, υιοθετεί την αποχή τους. Προφανώς υπάρχει από κάπου ενδιαφέρον ν’ αλλάξει το πρόγραμμα για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένη ομάδα.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

“Αξιότιμοι Κύριοι,

Η ΚΕΔ και η Ακαδημία Διαιτησίας σας ενημερώνουν για τα ακόλουθα:

Από 9/1/2020 έως 11/1/2020 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Χειμερινό Σεμινάριο Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών 1ης Κατηγορίας.

Οι αγωνιστικές δοκιμασίες (Fitness check – SDS HIIT) θα διοργανωθούν στο γήπεδο των εγκαταστάσεων που στεγάζεται η ΕΠΟ σε δύο ενότητες, η πρώτη την Πέμπτη 9/1/2020 το πρωί, πριν την έναρξη του σεμιναρίου και η δεύτερη το Σάββατο 11/1/2020. Οι συμμετοχές ανά fitness check θα καθορισθούν και σε συνεργασία με τον Εθνικό Γυμναστή κ Λώλη, βάση του αγωνιστικού προγράμματος.

Οι Παρατηρητές 1ης Κατηγορίας θα συμμετάσχουν στο ίδιο σεμινάριο από την Παρασκευή 10/1/2020 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του Σεμιναρίου στις 11/1/2020 το πρωί.

Οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και το αναλυτικό πρόγραμμα του Σεμιναρίου θα σας γνωστοποιηθούν με νεότερη ενημέρωση στις αρχές του νέου έτους».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς