18.9 C
Athens

Αναβλήθηκε η σημερινή δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Η τραγωδία επισκιάζει την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Αναβάλλεται και επίσημα, όπως είχε γίνει γνωστό από νωρίτερα σήμερα, η δεξίωση για την 44η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισαν, μετά τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν κυρίως την περιοχή της Αττικής, τη ματαίωση της εκδήλωσης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα για τις τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών που έπληξαν κυρίως την περιοχή της Αττικής», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχίζει:

«Μετά την ενημέρωση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε την ματαίωση της καθιερωμένης δεξίωσης της 24ης Ιουλίου για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Παυλόπουλος: Η τραγωδία επισκιάζει την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Είναι η 44η επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας αλλά όλα τα επισκιάζει η τραγωδία των νεκρών της πυρκαγιάς» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα κτίρια του πρώην ΕΑΤ-ΕΣΑ, που σήμερα είναι στη διάθεση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Στο σημείο ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Σπύρου Μουστακλή, ενώ περιηγήθηκε στους χώρους. Είδε μέσα στα κελιά το γραφείο του Αλέκου Παναγούλη, το χώρο που βασανίστηκε ο Σπύρος Μουστακλής, επίσης αντικείμενα εξορισθέντων από διάφορους τόπους εξορίας, για παράδειγμα από την Αίγινα.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Κώστας Μανταίος περιέγραψε, τέλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τους τρόπους δράσης των αντιστασιακών ενάντια στη χούντα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς