21.1 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Αβάσιμη η ένσταση, η μετάδοση της ΕΡΤ τα έκανε χειρότερα

Πολλή σκόνη σηκώθηκε αδίκως στο 6-10 του χρυσού σετ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Πυλαία. Σε μια φάση που εκτέθηκε αρκετός κόσμος, λες και το video check έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο παιχνίδι της Πέμπτης.

Τι ακριβώς συνέβη; Ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Παπαδογούλας έδωσε τέσσερις μπαλιές σε βάρος του Ολυμπιακού και το 6-10 έγινε 7-10. Ο Ολυμπιακός ζήτησε μετά από συνεννόηση του Φίνγκερ και του Μουνιόθ challenge για φιλέ σε παίκτη του ΠΑΟΚ (που δεν υπήρχε), όπως δεν υπήρχαν και τέσσερις μπαλιές από πλευράς Ερυθρόλευκων. Η φάση δόθηκε ως μη γενόμενη.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Ας δούμε τι αναφέρει ο κανονισμός στο video check που είχε κάνει πρώτη φορά την εμφάνιση του στο Κύπελλο της περασμένης σεζόν: «Πρέπει να σημειωθεί ότι προτεραιότητα δίνεται στο πρώτο χρονικά σφάλμα που παρατηρείται στο βίντεο της φάσης που είναι υπό επανέλεγχο, ακόμα και αν δεν έχει ζητηθεί επανέλεγχος για το εν λόγω σφάλμα. Το πρώτο χρονικά σφάλμα που παρατηρείται έχει προτεραιότητα από οποιοδήποτε άλλο ακολουθήσει και η απόφαση του 1ου διαιτητή διαμορφώνεται ανάλογα, βγάζοντας έτσι μια δίκαιη απόφαση για τον πόντο στη φάση που έγινε».

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Τα… θλιβερά στην ιστορία είναι δύο πράγματα: Πρώτον, πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ κ. Δεληκώστας δεν γνώριζε τον κανονισμό για το video check και το challenge. Όχι μόνο εκτέθηκε γιατί ακούστηκε να λέει δύο φορές πως ο τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε φιλέ και πως δεν έχει δικαίωμα ο διαιτητής να δώσει άλλη παράβαση, αλλά και γιατί το συνέχισε στη συνέντευξη Τύπου διακόποντας τον Γιώργο Πετρέα που γνώριζε καλύτερα τι ισχύει, με αποτέλεσμα να εκτίθεται ο ίδιος.

Η ΕΡΤ τα έκανε χειρότερα στην προσπάθεια της να εξηγήσει στον κόσμο τι ισχύει, προφανώς γιατί δεν είχε καταλάβει. Ο κ. Θανάσης Στράντζαλης (πρώην τεχνικός της Νίκης Αιγινίου) μαζί με τον σπίκερ της ΕΡΤ συμφώνησαν πως «τιμωρείται ο ΠΑΟΚ» (!) στην απόφαση του διαιτητή να δοθεί επανάληψη της φάσης, ενώ φρόντιζαν να υπενθυμίζουν πως δεν γνωρίζουν τον κανονισμό. Εν ολίγοις, δεν υπήρξε κανένα μπέρδεμα στη φάση, απλώς στη Δημόσια Τηλεόραση αντί να βοηθήσουν τον κόσμο, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα μπέρδεμα άνευ προηγουμένου και να δείχνουν εμφανώς τόσο ο σπίκερ όσο και ο σχολιαστής πως δεν γνωρίζουν τι ισχύει με το video check.

Η ένσταση που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ είναι αβάσιμη, οπότε καλύτερα να σταθεί στο ότι σε πρώτο ματς ήταν πραγματικά αρκετά καλός και δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό με καλή τακτική σε σέρβις και φιλέ και περιορισμό των άκρων των Ερυθρόλευκων, οι οποίοι εμφανίστηκαν πιο χαλαροί στην αναμέτρηση, αλλά στο κρίσιμο σετ έδειξαν «μέταλλο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς