22.7 C
Athens

Μπαρτσελόνα: Έβαλε αστρονομική ρήτρα 170.000.000 ευρώ στο wonderkid Φατί

Το συμβόλαιο του με την Μπαρτσελόνα ανανέωσε ο Ανσού Φατί. Ο 17χρονος επιθετικός που φέτος έκανε το… ξεπέταγμα του υπό τις οδηγίες του Ερνέστο Βαλβέρδε κι έχει καταγράψει συμμετοχές με την πρώτη ομάδα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022 και ρήτρα που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 170.000.000 ευρώ!

Μάλιστα, όταν θα υπογράψει το επαγγελματικό του συμβόλαιο ως… μόνιμος παίκτης της πρώτης ομάδας (αγωνίζεται στη Β’ παράλληλα με την Α’) τότε η ρήτρα του θα αυξηθεί στα 400 εκατομμύρια.

Ο Φατί βρέθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα το 2012, όταν ήταν μόλις 12 ετών και με την πρώτη ομάδα κατέγραψε ρεκόρ, αφού έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου που σημειώνει γκολ στο πρωτάθλημα (16 χρονών και 304 ημερών), αλλά και εκείνος που παίρνει φανέλα βασικού σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ.

«Η Μασία είναι η μεγαλύτερη σχολή ποδοσφαίρου», δήλωσε μεταξύ άλλων στις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Φατί, που τη φετινή σεζόν σε 411 λεπτά συμμετοχής έχει σκοράρει δύο γκολ κι έχει μοιράσει μία ασίστ με την ανδρική ομάδα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς