17.8 C
Athens

Ολυμπιακός: Ριμπάουντ, ασίστ και λάθη καθορίζουν την τύχη του

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής (29/11) ήταν επιβλητικός κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο και πήρε μία σπουδαία νίκη με 91-70, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ για 40 λεπτά, ενώ παράλληλα έδειξε ότι η μείωση των λαθών, η αύξηση των ασίστ και τα ριμπάουντ είναι οι τρεις κομβικοί παράγοντες για τη φετινή ομάδα.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν στο ΣΕΦ μία ομάδα που θέλει να φτάσει στο φετινό Final Four και έχει τους παίκτες, αλλά και τα στοιχεία, για να καταφέρει κάτι τέτοιο. Η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα ήταν εξαιρετική, καθώς υποχρέωσε τους αντιπάλους της σε αρκετά λάθη, μέσα από την πολύ σκληρή της άμυνα. Ενδεικτικό του πόσο προσηλωμένοι ήταν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού στον αγώνα, ήταν τα δύο κλεψίματα του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος βγήκε μέχρι την γραμμή του τριπόντου για να μην επιτρέψει στην ιταλική ομάδα να επαναφέρει την μπάλα.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να μοιράσει 14 ασίστ και έτσι οι παίκτες του Κεμζούρα σε τρίτο παιχνίδι στη σειρά κατάφεραν να είναι εξαιρετικά δημιουργικοί. Από τις 14 ασίστ, οι 5 ανήκαν στον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έδειξε ότι όταν παίζει καλά παρασύρει και την υπόλοιπη ομάδα σε υψηλές πτήσεις.

Τέλος, τα ριμπάουντ είναι το τρίτο κομβικό στατιστικό, που μπορεί να αλλάξει την εικόνα μίας ομάδας. Στον αγώνα με την Αρμάνι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει 37 ριμπάουντ έναντι μόλις 23 των Ιταλών. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να έχει περισσότερες κατοχές στα χέρια του, άρα και περισσότερα σουτ, μιας και υπέπεσε σε μόλις 10 λάθη, σε αντίθεση με την Αρμάνι που έκανε 13.

Αυτά τα τρία στοιχεία υπάγονται στη μεγαλύτερη εικόνα, η οποία δεν είναι άλλη από την άμυνα και ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να παίξει πολύ σκληρή άμυνα και να μετατρέψει αυτές τις καλές ανασταλτικές λειτουργίες σε πόντους. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι σκοράρουν πάνω από 90 πόντους, με την άμυνα να δίνει την ώθηση στην επίθεση της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς