21.5 C
Athens

Κούγιας: Δεν είμαι κορόιδο να μην πάρω δανεικούς, αλλά όχι και 7, όπως ο Βόλος

Τη συμφωνία του με τον Ιβάν Σαββίδη για μη χρησιμοποίηση των δανεικών από τον ΠΑΟΚ Ουάρντα και Κάτσε στα παιχνίδια ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΛ σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας, λέγοντας πως το ελληνικό ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να αντέξει αν οι συγκεκριμένοι παίκτες κέρδιζαν την ομάδα στην οποία ανήκαν.

«Όλοι παίρνουν δανεικούς. Εμείς δεν είμαστε κορόιδα. Δεν πήρα δανεικούς όπως ο Βόλος, 7 παιδιά από την Κ20 του ΠΑΟΚ», τόνισε χαρακτηριστικά, αφήνοντας υπονοούμενα για τον Αχιλλέα Μπέο.

Αναλυτικά όσα είπε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis:

Για ποιον λόγο δεν αγωνίστηκαν οι Κάτσε, Ουάρντα στο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Γιατί υπήρχε συμφωνία κυρίων με τον κ. Σαββίδη. Δια του κ. Γκαγκάτση, γιατί δεν μίλησα απευθείας με τον Ιβάν, ότι οι δύο αυτοί παίκτες δεν θα αγωνιστούν στα μεταξύ μας παιχνίδια. Εγω συμφώνησα απολύτως με αυτήν την επιλογή γιατί θεωρώ ότι δεν είμαστε σε ένα Πρωτάθλημα που μπορούν οι παίκτες αυτοί να συμμετέχουν σε έναν αγώνα εναντίον της ομάδας στην οποία ανήκουν. Θα μπορούσε ο Κάτσε να κάνει ένα πέναλτι, ο Ουάρντα να βάλει ένα γκολ. Ηταν κάτι πολύ σημαντικό και πολύ σωστό για μένα γιατί είναι κρίμα να δημιουργούνται εντυπώσεις. Συγχρόνως δεν είμαστε τόσο προηγμένης ποδοσφαιρικής υφής ώστε να μπορούμε να ανεχθούμε ακόμα και τον Ουάρντα να πετυχαίνει ένα γκολ εναντίον της ομάδας στην οποία ανήκει. Η έναν παίκτη σαν τον Κάτσε να κάνει ένα λάθος και να δεχόμαστε ένα γκολ. Δυστυχώς υπάρχουν παντού κακοήθεις και είναι πολύ καλύτερο αυτά τα παιδιά να μην επιφορτίζονται με τέτοιο βάρος».

Για το αν θα υπερψήφιζε έναν νόμο που θα απαγόρευε τους δανεισμούς παικτών μεταξύ ομάδων της ίδιας κατηγορίας: «Ακραία. Είναι οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που παίρνω δανεικούς αλλά ήταν αναγκαιότητα. Σκεφτείτε ποιες ομάδες έχουν βγει στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Αν δείτε το ιστορικό αυτής της διαδρομής, θα δείτε ότι ο Ατρόμητος όσες φορές βγήκε είχε δανεικούς και από τον Ολυμπιακό και από τον ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος είχε δανεικούς από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΣ Γιάννινα από τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Εμείς δεν είμαστε κορόιδα. Δεν πήρα δανεικούς όπως ο Βόλος, 7 παιδιά από την Κ20 του ΠΑΟΚ».

Για ποιον λόγο ενώ ο ίδιος γνωρίζει από ποδόσφαιρο, η ομάδα του χύνει «την καρδάρα με το γάλα» και δεν μπορεί να του δώσει την ώθηση να προσφέρει ακόμα περισσότερο: «Πράγματι γνωρίζω από ποδόσφαιρο. Ομως αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να είμαι και ο προπονητής της ομάδας. Μπορώ να κάνω ποδοσφαιρικές επιλογές και με τη γνώση που έχω να παίρνω καλύτερους ποδοσφαιριστές και με καλύτερα ανταλλάγματα ή να έχω μεγαλύτερη επιτυχία στις επιλογές των ποδοσφαιριστών. Να παίρνω ποδοσφαιριστές με λιγότερα χρήματα από όσα θα έδιναν άλλοι, να παίρνω ποδοσφαιριστές που νομίζω ότι είναι ταλέντα. Μη νομίζετε όμως ότι έχω ατελείωτο χρόνο. Εργάζομαι 15 ώρες τη μέρα όλο το χρόνο. Δεν είμαι επαγγελματίας ιδιοκτήτης, είμαι σπόρτσμαν. Μου αρέσει όλη αυτή η συμμετοχή μου στον ποδοσφαιρικό ανταγωνισμό όμως η διαφορές είναι οι εξής. Δεν έχω τα χρήματα που έχουν οι μεγάλοι ιδιοκτήτες και επειδή δεν είμαι φερέφωνο ώστε να παίρνω χρήματα από άλλους ή να κάνω τον πρόεδρο ή τον ιδιοκτήτη ενώ δεν είμαι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Εχω ορισμένες δυνατότητες. Από την άλλη μεριά, όλες μου οι ομάδες έχουν πέσει θύματα ακραίων διαιτητικών λαθών. Αλλά υπάρχει και κάτι που είναι θετικό για μένα. Καμία ομάδα μου δεν υποβιβάστηκε ποτέ, όλες είχαν πρόοδο. Απλώς όταν είχα τα προηγούμενα χρόνια τον ΠΑΣ Γιάννινα, την Παναχαϊκή, δεν τις άφηναν να ανεβούν κατηγορία. Άλλοτε το κύκλωμα του Θωμά του Μητρόπουλου, άλλοτε το κύκλωμα των Θωμά Μητρόπουλου-Κόκκαλη. Στα χρόνια που κυριαρχούσε ο Πατέρας, έπεσα πάνω στον Τσακογιάννη και σε αυτού που ήταν κατηγορούμενοι στο Koriopolis. Ο,τι έχω πει κατά καιρούς και έχω καταγγείλει, έχει χρησιμοποιηθεί μέσα από υποκλοπές. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να μην το αναγνωρίζουν αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς