17.8 C
Athens

Ολυμπιακός – Αρμάνι 91-70: Ερυθρόλευκος Θεός ξήλωσε την Αρμάνι

Ο Ολυμπιακός σε έναν ακόμη αγώνα παρουσιάστηκε εξαιρετικός και κατάφερε να πάρει μία πολύτιμη νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο με 91-70, στο πλαίσιο της ενδέκατης αγωνιστικής της Euroleague και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (06/12, 21:30).

Ο Κεστούτις Κεμζούρα είδε ότι η ομάδα του αποδίδει πολύ καλύτερα όταν ο Μπράντον Πολ έρχεται από τον πάγκο και έτσι δεν άλλαξε συνταγή σε σχέση με τα τελευταία τρία παιχνίδια και η αρχική πεντάδα παρέμεινε η ίδια, με τους Βασίλη Σπανούλη, Αντώνη Κόνιαρη, Κώστα Παπανικολάου, Γιώργο Πρίντεζη και Νίκολα Μιλουτίνοφ να την απαρτίζουν.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στην αναμέτρηση και με τον Κώστα Παπανικολάου να παίρνει από νωρίς το… όπλο του, με 7 πόντους (από τους 17 που σημείωσε στον αγώνα) στα πρώτα 7 λεπτά που αγωνίστηκε, μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 11-7. Η συνέχεια ήταν παρόμοια, με την Αρμάνι Μιλάνο να αντιδρά και τελικά να είναι εκείνη που χαμογέλασε στη λήξη της πρώτης περιόδου, έχοντας το προβάδισμα με τέσσερις πόντους (15-19).

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός αντέδρασε στη συνέχεια και μέσα από την πολύ σκληρή του άμυνα κατάφερε να βάλει πολύ δύσκολα στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα. Αρχικά η διαφορά έπεσε σημαντικά και στη συνέχεια, οι Ερυθρόλευκοι, πήραν τα ηνία του αγώνα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (40-37).

Σημαντικό στοιχείο ήταν τα ελάχιστα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο μισό του αγώνα, μιας και δεν έδωσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης εύκολους πόντους στους αντιπάλους του.

Έτσι, η ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα μπήκε με την ίδια ενέργεια και στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και κατάφερε άμεσα να ανεβάσει την υπέρ της διαφορά. Με επίθεση που πέταγε «φωτιές», καθώς οι Ερυθρόλευκοι σημείωσαν 31 πόντους στην τρίτη περίοδο και άμυνα που έσπαγε κόκαλα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά στο τέλος της περιόδου στο +18 (71-53).

Η τέταρτη περίοδος, μπορεί να ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, αλλά οι Πειραιώτες δεν έριξαν την απόδοσή τους. Κάθε άλλο μάλιστα. Ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό τους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ιταλική ομάδα.

Η διαφορά εκτοξεύθηκε ακόμα και στο +26 (83-57) και εν τέλει ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με 91-70 και πλέον πηγαίνει στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την ψυχολογία στα ύψη. Μάλιστα και ο Ευθρόλευκος κόσμος ζήτησε το «διπλό» από την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα.

Με αυτήν τη νίκη ο Ολυμπιακός βελτίωσε το ρεκόρ του σε 5-6, ενώ η Αρμάνι Μιλάο υποχώρησε στο 7-4.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 40-37, 71-53, 91-70

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς