15 C
Athens

Εθνική Ισπανίας: Λαύρος Λουίς Ενρίκε στην παρουσίαση του

Παρουσιάστηκε επίσημα από την ισπανική ομοσπονδία ο Λουίς Ενρίκε. Ο άλλοτε τεχνικός της Μπαρτσελόνα που είχε παραιτηθεί πριν από μερικούς μήνες λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη του -και η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 9 ετών το καλοκαίρι-, αναφέρθηκε σε ένα κρίσιμο θέμα για την Εθνική ομάδα τους τελευταίους μήνες και αφορά στον μέχρι πριν από μερικούς μήνες, βοηθό του, Ρόμπερτ Μορένο.

Ο μέχρι πρότινος πρώτος τεχνικός της Εθνικής Ισπανίας εξέφρασε την επιθυμία να βρίσκεται στον πάγκο ως πρώτος προπονητής, παρότι είχε δηλώσει πως θα έκανε στην άκρη όταν και αν θα επέστρεφε ο Λουίς Ενρίκε μετά την οικογενειακή τραγωδία που βίωσε.

Αναλυτικά:

«Το θέμα μου με τον Μορένο άρχισε από την 12η Σεπτεμβρίου, όταν συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο σπίτι μου. Είδα πως ήθελε να είναι πρώτος προπονητής της ομάδας στα τελικά του Euro 2020. Το έβλεπα να έρχεται.

Αντιλαμβάνομαι πως ήταν κάτι συναρπαστικό για εκείνον, ήταν φιλόδοξος αλλά όχι πιστός και αυτό δεν το θέλω εγώ στην ομάδα μου. Ο Μορένο και η ισπανική ομοσπονδία είχαν καταθέσει τις απόψεις τους για το θέμα, η μόνη εκδοχή που έλειπε ήταν η δική μου. Δεν θέλω να πω τα πράγματα διαφορετικά σε σχέση με αυτό που έγινε.

Σε κάποια σημαντικά γεγονότα της ζωής σου έχεις την ευκαιρία να γνωρίζεις καλύτερα τους ανθρώπους, να βλέπεις ποιος είναι φίλος σου και ποιος όχι. Ο Μορένο μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει ξανά δεύτερος με εμένα, όμως μετά το Euro. Είμαι σίγουρος πως δεν θα έκανα αυτό που έχει κάνει ο Ρόμπερτ Μορένο.

Το 2019 δεν ήταν μία καλή χρονιά για μένα. Δεν χρειάζεται να τον κριτικάρω επαγγελματικά, η κριτική μου έχει να κάνει με το χαρακτήρα του. Ο μόνος που έχει ευθύνη για το γεγονός πως ο Ρόμπερτ Μορένο δεν είναι στο επιτελείο μου είμαι εγώ. Δεν ειναι ο Ρουμπιάλες, ούτε η ομοσπονδία.

Ίσως να μην είμαι εγώ ο καλός τύπος σε αυτή την ταινία αλλά δεν είμαι και ο κακός της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενος, δυνατός και ανυπομονώ για το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να ξαναφτιάξω τη ζωή μου και να συνεχίσω να κάνω αυτό που μου αρέσει περισσότερο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς